Atidarymo proga pirmadienį surengtame priėmime ambasadoje dalyvavo Lietuvos ir Egipto užsienio reikalų ministrai Antanas Valionis bei Ahmedas Maheris, Kaire akredituotų valstybių ambasadoriai.

Lietuva yra pirmoji iš Baltijos šalių, atidariusi diplomatinę atstovybę ne tik Egipte, bet ir visame Arabų pasaulyje.

Tą pačią dieną surengtame Lietuvos ir Egipto diplomatijos vadovų susitikime A. Maheris pažymėjo, kad ekonomikos, politikos ir kultūros ryšius su Lietuva siekiama plėtoti atsižvelgiant į tai, jog Lietuva netrukus taps Europos Sąjungos nare.

A.Valionis taip pat susitiko su Egipto užsienio prekybos ministru Youssefu Boutrosu-Ghaliu, prezidento patarėju Osama El Bazu, Parlamento pirmininko pavaduotoja Amal Osman, Arabų lygos generaliniu sekretoriumi Amru Moussa,pralamento atstovais.

Per vizitą Egipte daugiausiai dėmesio skirta galimybėms plėtoti turizmą bei infrastruktūros statybą, eksportuoti į Egiptą lietuvišką produkciją - pavyzdžiui, linų pluoštą, grąžtus bei kitus metalo gaminius, kai kuriuos žemės ūkio produktus, trąšas. Taip pat aptartos perspektyvos Klaipėdos jūrų uostą panaudoti Egipto prekių tranzitui.

Lietuvos užsienio reikalų ministras A. Valionis į kelionę po tris Artimųjų Rytų valstybes - Egiptą, Siriją ir Jordaniją - išvyko šeštadienį.

Vizitų spalio 5-14 dienomis metu numatomi A.Valionio susitikimai su aukščiausiais šių šalių pareigūnais, kuriems jis pristatys Lietuvos ekonominius pasiekimus, integraciją į ES ir NATO, santykius su Rusija ir aptars būsimą prekybos režimą su Egiptu, Sirija ir Jordanija, Lietuvai tapus ES šalimi.