Seimo posėdžiui pirmininkaujantis Vydas Gedvilas iš pradžių atsisakė šį klausimą traukti į darbotvarkę – esą siūlymas perduotas subyrėjusiai Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Prasidėjusiame žodžių mūšyje konservatoriams pavyko išreikalauti balsavimą dėl V. Uspaskicho klausimo įtraukimo į darbotvarkę.

Tačiau tuo viskas ir baigėsi. Už „darbiečių“ patriarcho imuniteto klausimo sugrąžinimą į Seimo darbotvarkę balsavo 37 Seimo nariai, prieš – 14, susilaikė 52.

Valdantieji buvo vieningi. Konservatorių siūlymo nepalaikė ir „darbiečiai“, ir „tvarkiečiai“, ir Lenkų rinkimų akcijos atstovai. Vienintelė socialdemokratė, balsavusi už – Marija Aušrinė Pavilionienė.

Po balsavimo konservatorių lyderis Andrius Kubilius pareiškė, esą socdemai tebėra „V. Uspaskicho priedangos organizacija“.

DELFI primena, jog V. Uspaskicho klausimas įstrigo pirmuoju bandymu nesuformavus Seimo komisijos jo neliečiamybės klausimui. Opozicija priešinosi siūlymui komisijos pirmininku paskirti Petrą Gražulį.

Nesurinkus pakankamai balsų, komisija nesuformuota, o valdančiųjų dominuojama Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, jog tai reiškia neliečiamybės naikinimo procedūros pabaigą.

Po šio sprendimo opozicijos atstovai paliko Etikos ir procedūrų komisiją. Vienintelis valdantiesiems nepriklausantis komisijos narys šiuo metu yra „Drąsos kelio“ atstovas Povilas Gylys – jį P. Gražulis siūlo skirti ir komisijos pirmininku.