„Jis buvo apklaustas užvakar kaip specialusis liudytojas“, - BNS penktadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Jurgita Razmytė.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

BNS žiniomis, R.Raulynaičio gynėjas šiam tyrime - advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkienė“ advokatas Giedrius Danėlius. Šio advokato kandidatūrą Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketvirtadienį pateikė prezidentei Daliai Grybauskaitei, siūlydamas jį skirti organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimus kuruosiančiu generalinio prokuroro pavaduotoju.

Teisėsauga šiuo metu vykdo ikiteisminį tyrimą, jame kyšininkavimu įtariami buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis ir „darbietis“ Vytautas Gapšys. Jie įtariami paėmę stambius kyšius iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, kad veiktų koncerno naudai.

R.Raulynaitis yra „MG Baltic“ valdybos narys, „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ (LNK) valdybos narys, alkoholinių gėrimų gamintojo „Stumbras“ stebėtojų tarybos pirmininkas, taip pat eina advokato pareigas kontoroje „Raulynaitis, Žemkauskienė ir partneriai".

„MG Baltic“ jis dirba nuo 2000 metų.