„Anksčiau būdavo Vilnius ir visa kita Lietuva. Dabar, augant kainoms, jaučiasi, kad atsirado trijų sluoksnių Lietuvos. Ir toliau lieka Vilniaus burbulas, susidaro ir kitas pietinis Lietuvos burbulas – 50 kilometrų nuo Lenkijos sienos.

Žmonėms atsibodo mokėti Lietuvoje daug, jie ieško kitų alternatyvių kanalų“, – LNK žinioms sakė kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas.

Anot pašnekovo, gyventojams šiame „pietiniame Lietuvos burbule“ logistiškai patogu važiuoti į Lenkiją apsipirkti.

„Nes nenori permokėti dabartiniams rinkos žaidėjams. Aišku, tarp jų yra ir tų, kurie ieško tiesioginių kontaktų su ūkininkais, trumpesnės grandinės. Bet noriu atkreipti dėmesį, kad tai yra mūsų vidutinis sluoksnis, kuris ir gauna patį didžiausią spaudimą šiuo metu“, – įžvalgomis su LNK žiniomis dalijosi P. Čepkauskas.

Jis kalbėjo, jog gaunantiems mažesnes pajamas skiriamos valstybės išmokos.

„O turintiems vidutines pajamas, kad nenuslystų į tą trečią Lietuvoje, reikia kabintis ir ieškotis. Kiek teko bendrauti, tai Lenkijoje žmonės ne tik maisto, kruopų perka, bet ir į viešbučius, kavines, pramogas“, – kalbėjo jis.

Kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas P. Čepkauskas teigė, jog trečioji Lietuva – iš pensijų gyvenantys asmenys.

„Jiems belieka kabinti dantis ant lentynėlės“, – iliustratyvų pavyzdį pateikė pašnekovas.

Kainų palyginimo portalo atstovas dar pridūrė, jog planų tapti gerovės valstybe šiuo metu realybėje nesimato.

Visą LNK pokalbį apie maisto kainas žiūrėkite čia: