Aplinkos komiteto pirmininku išrinktas socialdemokratas Algimantas Salamakinas. Pavaduotojas kol kas neišrinktas, kaip BNS sakė konservatorė Agnė Bilotaitė, dar nenuspręsta, ar ši kvota priklausys konservatoriams, ar Drąsos kelio partijai.

Seimo Audito komitetas pirmininke trečiadienį išsirinko "tvarkietę" Jolitą Vaickienę. Į šį postą opozicinė konservatorių frakcija taip pat buvo iškėlusi Donato Jankausko kandidatūrą.

Už J.Vaickienės kandidatūrą į pirmininko postą balsavo keturi komiteto nariai, už D.Jankausko - du. Rinkimuose nugalėjus valdančiųjų atstovei J.Vaickienei, D.Jankauskas vienbalsiai išrinktas komiteto pirmininkės pavaduotoju.

Naujojo Seimo opozicija siūlė, kad Audito komitetui, kaip ir buvusios kadencijos Seime, vadovautų opozicijos atstovas, bet valdantieji šio posto neatidavė. Valdantieji argumentuoja, esą opozicijoje per mažai parlamentarų. Valdantieji opozicijai kol kas žada Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijų vadovų postus.
Valentinas Mazuronis ir Jolita Vaickienė

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku išrinktas socialdemokratas Bronius Bradauskas, pavaduotojais išrinkti liberalas Kęstutis Glaveckas ir "darbietis" Petras Narkevičius.

Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininku vienbalsiai išrinktas socialdemokratas Mindaugas Bastys, pavaduotojas kol kas neišrinktas, ši kvota teks opozicijai, BNS informavo komiteto narė socialdemokratė Irena Šiaulienė.

Kaimo reikalų komiteto pirmininku vienbalsiai išrinktas Darbo partijos atstovas Saulius Bucevičius, jo pavaduotoju - socialdemokratas Bronius Pauža.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininke išrinkta socialdemokratė Kristina Miškinienė, pavaduotoju - konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininke išrinkta "darbietė" Dangutė Mikutienė, pavaduotoju - konservatorius Antanas Matulas.

Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke išrinkta "darbietė" Audronė Pitrėnienė, pavaduotojo rinkimai vyks vėliau.

Užsienio reikalų komiteto pirmininku išrinktas socialdemokratas Benediktas Juodka, pavaduotoju - konservatorius Audronius Ažubalis.

Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komiteto pirmininku išrinktas "darbietis" Valentinas Bukauskas, pavaduotoja - socialdemokratė Milda Petrauskienė.

Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK), Teisės ir teisėtvarkos komitetų (TTK) posėdžiai atidėti, nes valdantieji nusprendė perskirstyti kvotas. NSGK pirmininko postas iš socialdemokratų atitenka "darbiečiams", TTK - socialdemokratams. Ekonomikos reikalų komiteto vadovybės rinkimai irgi atidėti, nes kandidatas į vadovus "tvarkietis" Julius Veselka komandiruotėje.

Seimo Europos reikalų komitetas į posėdį renkasi vėliau trečiadienį.

Valdančiuosius sudaro 37 socialdemokratai, 29 "darbiečiai", 11 "tvarkiečių" ir 8 lenkai - iš viso 85 parlamentarai. Parlamentinėje mažumoje liko 33 konservatoriai, 10 liberalų, 7 - "Drąsos keliui" ir 4 - Miščiai Seimo narių grupei priklausantys parlamentarai.