Lietuvoje turbūt retas atvejis, kad paprastu vairuotoju įsidarbintų įmonės vadovas. Norėdami išsklaidyti abejones, pasitikslinome. Savivaldybės puslapyje nurodoma, kad Bendrųjų reikalų ir informacinių technologijų skyriuje vairuotoju dirba O. Jankauskas. Ta pati pavardė nurodoma ir puslapyje „rekvizitai.lt“ – Raseinių rajone, Ylių kaime, registruotos įmonės „Agrorema“ direktorius – O. Jankauskas.

Paskambinę viešai nenurodomu numeriu ir paklausę, ar kalbamės su „Agroremos“ direktoriumi O. Jankausku, išgirdome klausimą – o ko jums reikia?

Netrukus išsiaiškinome, kad kalbame su O. Jankausku. Neslėpėme esantys nustebę, todėl paklausėme, kodėl jo pavardė yra Raseinių rajono savivaldybės vairuotojų sąraše.

„Darbuojuosi“, – paaiškino privačios verslo įmonės vadovas. Paklaustas, kodėl nusprendė darbuotis vairuotoju, O. Jankauskas pasakė nebenorintis daugiau kalbėti.

Buvo įdomu sužinoti, ką apie jo vadovaujame skyriuje vairuotoju įsidarbinusį privačios verslo įmonės vadovą mano Savivaldybės Bendrųjų reikalų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjas Rimantas Simonavičius.

Paklaustas, ar žino, kad vairuotojas O. Jankauskas yra „Agroremos“ direktorius, R. Simonavičius sakė: „Nelabai. Nesidomėjau. Nežinau aš ten tų visų reikalų. Jis pradėjo dirbti 2016 metų gruodžio mėnesį (tą patį mėnesį R. Ačas tapo savivaldybės administracijos direktoriumi – red. pastaba).

O. Jankauskas ne tik vairuoja, bet, atrodo, turi ką veikti ir privačioje bendrovėje. Neseniai paaiškėjo, kad jo vadovaujama įmonė gauna pajamų iš Raseinių rajono savivaldybės užsakymų. Tai atsiskleidė gana skandalingomis aplinkybėmis.

R.Ačas (dešinėje) ir O.Jankauskas žvejyboje Norvegijoje
Praėjusį balandį Raseinių aplinkosaugininkai gavo skundą, kad Raseinių švietimo skyriaus seną pastatą nugriovusi bendrovė statybinėmis atliekomis atsikrato draudžiamoje vietoje. Netrukus pareigūnai nustatė, kad statybinės medžiagos buvo nuvežtos ne tvarkytojams, bet suverstos valstybinėje žemėje ir užverstos.

Aktą dėl pažeidimų surašiusių inspektorių laukė staigmena. Paaiškinimus jiems pateikė ne griovimo konkursą laimėjusi bendrovė „Argimetas“, bet „Agroremos“ direktorius O. Jankauskas. Už pastato nugriovimą iš Raseinių rajono savivaldybės biudžeto buvo sumokėta 48 tūkst. eurų.

Už viešųjų pirkimo konkursų organizavimą atsakingas R. Ačas aiškino, kad konkursą laimėjo „Argimetas“, bet subrangovu pasirinko „Agroremą“.

„Ką „Argimetas“ pasirinko subrangovu, nesidomėjau ir šiame procese nedalyvavau“, – paaiškino R. Ačas, turbūt norėdamas įtikinti, kad jo vairuotojas jam net neprasitarė apie jo firmos vykdomą svarbų užsakymą Raseiniuose.

Paprašytas paaiškinti O. Jankausko įdarbinimo vairuotoju aplinkybes, R. Ačas teigė: „Pradėjus dirbti savivaldybės administracijos vadovu, trūko vairuotojo, jį ne taip greitai radome. Matyt, dėl to, kad ši pareigybė nėra prestižinė.“