„Dar turiu kelias dienas, per jas ir apsispręsiu“, – apie ateitį kalbėjo D. Valys po to, kai vietoj jo į generalinio prokuroro postą Seimas pritarė Kauno apygardos teismo vadovo Nerijaus Meilučio kandidatūrai.

Paklaustas, ar tiesa, jog pageidautų išvykti į Europos teisinio bendradarbiavimo instituciją – Eurojustą, kurio buveinė yra Hagoje (Nyderlandai), D. Valys tai kategoriškai neigė: „Iš Lietuvos niekur išvykti neketinu“.

Tačiau D. Valys patvirtino informaciją, kad į Akmenės rajono prokuratūrą, iš kurios jis atvyko dirbti prieš penkerius metus į Vilnių, grįžti neketinąs – norėtų naujos tarnybos Vilniuje.

Prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė aiškino, jog pagal galiojančius teisės aktus D. Valys galės pretenduoti į laisvas pareigas Generalinėje prokuratūroje. Tačiau toks sprendimas – ne prezidentūros prerogatyva.

Ne kartą D. Valio darbą kritikavęs Seimo narys socialdemokratas Artūras Skardžius siūlė jam pasilikti dar vienai kadencijai generalinio prokuroro poste, nes per pirmąją kadenciją jis neatlikęs daug svarbių darbų, o ypač – aiškinantis nusikaltimus energetikos srityje.

Tačiau toks pasiūlymas Seime nebuvo net svarstomas. Daugelis parlamentarų tokį A. Skardžiaus pasiūlymą vertino su šypsena.