DELFI šaltinių teigimu, S. Liaudanskytė socialiame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad tris mėnesius pralankė šokių aplink stulpą pamokas ir labai rekomenduoja išbandyti jas kiekvienai merginai. DELFI šaltiniai teigė, kad S. Liaudanskytė juokavo suprantanti, kad po mėnesio nebeturės darbo, taigi šokio aplink stulpą pradmenis jau turi.

Taip pat DELFI žiniomis, S. Liaudanskytė kadaise buvo skrydžių palydovė, vėliau dirbo pramogų žurnaliste, o iš ten perėjo į ministro patarėjos darbą.

Išbandė šokius „prie stoties“

Kur kas išsamiau apie šiuos užsiėmimus K. Trečioko patarėja pasakojo savo viešame tinklaraštyje.

„Taigi, taip jau išėjo, kad tuo metu wake‘indavau (pramoga, kai ant plaukimo lentos užsilipęs žmogus yra traukiamas lynu vandens paviršiumi – DELFI) ir kažkaip pagalvojau, kad reikėtų imtis kažkokio papildomo sporto, kad pastiprinti rankas. O kas geriau, jei ne draugės patars. Taip viena bičiulė patarė išbandyti pole dance užsiėmimus. Na, manęs ilgai nereikia įkalbinėti, todėl po kelių dienų jau mane buvo galima sutikti studijoje prie stoties. Hah, žinau, skamba tikrai kurioziškai, kad tokie šokiai ir dar prie stoties“, - savo tinklaraštyje rašė S. Liaudanskytė.

Ministro patarėja vaizdžiai aprašė, kad kartais prie stulpo šokdavo po dvi, o kartais kiekvienai tekdavo asmeninis stulpas: „Užsiėmimus lankiau keletą mėnesių ir turiu pripažinti, kad pirmoje treniruotėje buvo šiek tiek nedrąsu. Buvo keletas merginų, kurios jau ilgiau buvo lankiusios, tačiau didesnė dalis buvo naujokių. Pradėjome nuo paprastų judesių, išmokome pagrindinių laikymosi būdų, kaip galima nusileisti.

Mūsų grupelė buvo gan didelė, todėl tekdavo prie vieno stulpo po dvi šokti – tas ypač gerai, nes rankos greitai pavargsta, tai kol viena daro – kita ilsisi. Be to ir linksmiau taip, nes patariame, pasijuokiame, pataisome viena kitą. Būdavo dienų, kai mūsų susirinkdavo mažiau, tai visoms tekdavo po asmeninį stulpą, tai per pusantros valandos užsiėmimą tekdavo tikrai paplušėti.“

„Su stulpu geriausiai „limpa“ nuogas kūnas“

K. Trečioko patarėja toliau tęsia šokių aprašymą: „Reikia įspėti, kad į treniruotę privalu ateiti su kūną apglundančiais drabužiais, nes kitaip jie neleis gerai judėti ir slysti stulpu – geriausia kokia aptempta trikotažinė maikutė ir trumpi šortukai. Kodėl negalima ilgų? Nes su stulpu geriausiai „limpa“ nuogas kūnas.

Man asmeniškai, pole dance buvo ne tik tam tikra sporto forma, bet ir moteriškumo mokykla, nes judėti gražiai, seksualiai ir į ritmą siūbuoti klubus, daryti bangeles nėra lengva. O gal lemia ir tai, kad kasdien mes esame susikausčiusios, tai kartais pristinga to moteriškumo.“

S. Liaudanskytė, A. Genevičius ir K. Trečiokas

K. Trečioko patarėja: nepatiriu jokio malonumo

DELFI kreipėsi platesnio komentaro apie šią veiklą į pačią S. Liaudanskytę. „Aš esu privatus asmuo“, - pokalbį pradėjo K. Trečioko patarėja.

Viešojo asmens sąvoka yra apibrėžta visuomenės informavimo įstatyme ir ji teigia: "Viešasis asmuo – valstybės politikas, teisėjas, valstybės ar savivaldybės pareigūnas, politinės partijos ir asociacijos vadovas, kuris dėl einamų pareigų arba savo darbo pobūdžio nuolat dalyvauja valstybinėje ar visuomeninėje veikloje, arba kitas asmuo, jeigu jis turi viešojo administravimo įgaliojimus ar administruoja viešųjų paslaugų teikimą arba jeigu jo nuolatinė veikla turi reikšmės viešiesiems reikalams."

Taigi, ministro patarėja, kuri nuolatos dalyvauja valstybinėje veikloje bei jos nuolatinė veikla turi reikšmės viešiesiems reikalams, pagal įstatymo nuostatas, yra viešasis asmuo. Be to, ministro patarėjas dar yra ir politinio pasitikėjimo tarnautojas.

- Palaukit palaukit, jūs nesate privatus asmuo, jūs esate ministro patarėja ir jums atlyginimas mokamas iš mokesčių mokėtojų pinigų.

- Taip.

- Tai kaip jūs esate privatus asmuo?

- O tai mano pomėgiai, atsiprašau, prie ko dėti? Aš jeigu ką wake'inu dar be to, su snieglente važinėju, taip pat su kartingais. Gal irgi apie tai norėtumėt parašyti.

- Žinoma, mielai.

- Gerai.

- Kaip jūs manote, ar ministro patarėjai labai etiška socialiniame tinkle rašyti, kad: po mėnesio nebeturėsiu darbo, bet štai bent jau moku aplink stulpą šokti?

- (Ilga tyla). O jūs mano drauguose esate?

- Ne, nesu.

- Kiek aš žinau, pagal visus dalykus, jeigu prie to įrašo nėra kažkokio dalyko kaip gaubliukas ir jūs iš to generuosite pajamas, aš galiu kreiptis į teisėsaugą.

- Žinoma, kad galite. Jūs beje tai parašėte ir savo tinklaraštyje, kuris yra viešas.

- Taip, blog'ą, jūs galite paskaityti. Bet tą prierašą, kurį aš parašiau, tai yra mano asmeninis dalykas. Aš pati buvau žurnaliste ir žinau, kad jeigu tai nėra vieša ir jūs iš to generuojate pajamas, galima kreiptis į teisėsaugą.

- Visada galima. Sakykite, ar ministras žino apie tokį jūsų pomėgį?

- Apie mano pomėgį? Pomėgis yra tai, ką tu darai nuolatos, bet išbandymas tos veiklos nėra pomėgis. Gal jūs galėtumėte man kaip žurnalistė pasakyti apibrėžimą pomėgio.

- Aš galiu atsiversti lietuvių kalbos žodyną ir jums pacituoti.

- Tai prašau, nes tai nėra mano pomėgis ir hobis, aš to nedarau kiekvieną dieną. Aš pabandžiau, palankiau tris mėnesius.

- Na, trys mėnesiai yra nemažai. Beje, pomėgis pagal žodyną yra malonumas ir jo sinonimas.

- Atsiprašau, malonumo nei fizinio, nei dar kažkokio nepatiriu.

Problemų turi dar vieno ministro patarėjas

K. Trečioko patarėja S. Liaudanskytė yra ne vienintelė, kuri kadenciją baigia su trenksmu.

Žiniasklaidoje skelbta apie susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjo Manto Vilūno sandorius ir tai, kad šis per vieną dieną sugebėjo užsidirbti 300 tūkstančių eurų.

Vėliau šią sumą kažkam padovanojo, pats teigia, kad pinigai buvo dovanoti tėčiui. Susisiekimo ministro patarėjas M. Vilūnas yra buvusio atleisto „Grindos“ vadovo Algimanto Vilūno sūnus.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), prašydama ištirti, ar pagrįstomis lėšomis ministro patarėjas M. Vilūnas įsigijo nekilnojamąjį turtą ir atliko teisėtus nekilnojamojo turto bei piniginių lėšų perleidimo sandorius.