LNK „Žinios“ pranešė, kad po N. Venckienės dingimo dalis jos padėjėjų pasitraukė, tačiau kai kurie vis dar gauna algą iš mokesčių mokėtojų pinigų, tačiau paaiškinti, kokius darbus dirba, jiems nelengva. Padėjėjai taip pat atsisakė aptarinėti susitikimų su prokurorais aplinkybes.

Pavyzdžiui, Kauno arkivyskupijoje paskaitas sužadėtiniams skaitantis N. Venckienės padėdėjas Alvydas Rakauskas, telefonu paklaustas, kuo užsiima, kaip padėjėjas, atsakė tik dūsavimais ir mykimu.

Lilija Kutkevičienė buvo kiek kalbesnė – aiškino, kad kas dieną eina į biurą, registruoja rinkėjų paklausimus ir kt. „Darbo, aišku, mažiau nei buvo su N. Venckiene“, - pripažino moteris.

Seimo narės padėjėjų alga iki mokesčių – apie 2300 Lt. Seimo kancleris Jonas Milerius sakė, kad parlamentarė buvo įdarbinusi 6 padėjėjus po pusę etato, tačiau keli jau išėjo iš darbo. Kai kurie, kad nesėdėtų visai be darbo, perėjo dirbti į frakciją. Likusiųjų atleisti ar sumažinti jiems algą nėra jokio teisinio pagrindo. Parlamentarei algos mokėjimas yra suspenduotas, bet nėra atimtas.

Pasak prokurorės Ninos Raugienės, jau apklausta dalis padėjėjų, ruošiamasi apklausti ir bendražygius Seimo frakcijoje.

Politikės bendražygis, Seimo narys Valdas Vasiliauskas televizijai sakė manąs, kad prokurorai teisinės pagalbos prašymus siunčia į JAV ir Didžiąją Britaniją, nes būtent šias šalis, kaip galimą dabartinę buvimo vietą nurodė N. Venckienės aplinkos žmonės.