„Tegu ieško to melo, aš žinau, kad nemelavau. Jeigu apsirikau, aš prisipažinsiu, bet kol kas aš nerandu“, – BNS antradienį teigė ministras.

Jis tvirtino neketinantis atsistatydinti nei pats, nei paragintas premjero Algirdo Butkevičiaus, jeigu šiam pavaldūs teisininkai išaiškins ministro melą.

„Aš lauksiu premjero teikimo, nes aš pats atsistatydinti seniai galėjau ir man to triukšmo nereikia, bet man reikia parodyti sau ir kitiems žmonėms, kad negalima žmogaus už nieką nuversti, – teigė K.Trečiokas. – Nesilaikau šito posto, jis nėra saldus, bet jeigu jau kas sumanė susidoroti, tegu būna aišku, kas.“

„Jeigu aš būčiau padaręs klaidą, man būtų labai lengva sakyti, kad (Ričardas) Malinauskas mane pakišo. Bet taip nėra, aš nepadariau jokio veiksmo“, – pridūrė ministras.

Premjeras pirmadienį pareiškė, kad K.Trečiokui teks atsisveikinti su postu, jei paaiškės, kad dėl kurortų apsaugos zonas naikinančio Vyriausybės nutarimo priėmimo aplinkybių ministras melavo.

Vyriausybės vadovas tvirtino, kad tokiu atveju prašytų ministro atsistatydinti, o šiam nesutikus, teiktų prezidentei jo atstatydinimą. A.Butkevičius teisininkų išvadas teigė gausiąs iki trečiadienio vakaro.

Pokalbių su Druskininkų meru R.Malinausku išklotinės rodo, kad K.Trečiokas žada jam „sužiūrėti“, „priminti kompanijai“ tvarkyti su Vyriausybės nutarimu dėl kurortinių zonų panaikinimo susijusius reikalus. Ministras taip pat rugpjūčio pabaigoje yra žadėjęs merui per Vyriausybės pasitarimą „pasižiūrėti, kad nueitų į Vyriausybę“.

Seimo opozicija ragina ministrą atsistatydinti, priešingu atveju žada jam interpeliaciją, argumentuodami, kad ministras melavo Antikorupcijos komisijai. Jis tvirtino tik kartą sulaukęs Druskininkų mero Ričardo Malinausko prašymo nevilkinti nutarimo dėl kurortų apsaugos zonų ir tai buvę prieš pusmetį, iki priimant dokumentą. Tuo metu teisėsaugos įrašytų pokalbių išklotinės parodė, kad Druskininkų meras pernai kelis kartus telefonu derino Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku, be kita ko, leisdamas suprasti, jog tai būtų naudinga teisme dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.