Tai po trečiadienį vykusio posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė.

Šiame posėdyje dalyvavo ir pats K. Pūkas. Beje, jo advokatai, anot D. Šakalienės, pažadėjo komisijai pateikti papildomų duomenų.

Trečiadienį komisijos nariai dar kartą peržiūrėjo vaizdo įrašą. „Mano pozicijos tai nepakeitė“, - komentavo D. Šakalienė.

Komisija taip pat apklausė anksčiau į komisijos posėdį neatvykusį „tvarkietį“ parlamentarą Petrą Gražulį, kuris atėjo „apsiginklavęs“ antrankiais ir sakė įteikęs juos komisijos pirmininkei.

„Nemanau, kad tai nusipelno komentarų“, - taip šį parlamentaro poelgį įvertino D. Šakalienė.

Ji patvirtino, kad komisija vertina ir K. Pūko elgesį iki jam tampant Seimo nariu. „Netgi 12 metų laikotarpį. Tai sistemingai pasikartojančios situacijos, liudijimai, parodymai apie labai panašius atvejus“, - sakė D. Šakalienė.

Kaip jau skelbta, dėl galimo seksualinio priekabiavimo parlamentinio tyrimo objektu tapęs Seimo narys K. Pūkas prašo mėnesiui, iki šių metų birželio 1 d., pratęsti dėl jo apkaltos spręsiančios komisijos darbą.

Tokį nutarimo projektą jis įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

Komisija, kurioje dirba 12 Seimo narių, turės pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltą parlamentarui K. Pūkui.

Seimas yra pavedęs jai tyrimą atlikti iki šių metų gegužės 1 d.