Kaip DELFI pasakojo Vaidotas Prunskus, jo mama Palangoje gyvena jau savaitę ir bus čia, kol baigsis 30 dienų reabilitacijos kursas.

„Nuvežėme ją prieš savaitę – kelionę ji ištvėrė gerai. Šiuo metu kartu su ja gyvena sesuo, vėliau ją pakeis kita sesuo. Taip ir keisimės. Nepaliekame mamos vienos. Manome, kad reikia, jog šalia visada būtų artimas žmogus. Ir jai daug smagiau, ir mums ramiau. Ji jau sugebėtų gyventi savarankiškai, tereikėtų šiek tiek personalo pagalbos, bet norime jai suteikti ir moralinę paramą. Kai ji nuolat jaučia artimųjų palaikymą, ir stengtis didesnė motyvacija. Kita vertus, žinant jos užsispyrimą ir atkaklumą, nieko nuostabaus, kad ji dirba. Ji pati supranta, kad turi stengtis maksimaliai – taip ir daro“, - sakė pašnekovas.

Pasak jo, buvusi politikė į Palangą vyko nusiteikusi dirbti ir toliau stiprėti. Per reabilitaciją Maskvos Neurologijos moksliniame centre bei poilsį savo tėviškėje, Švenčionių rajone, K. Prunskienė jaučiasi sustiprėjusi fiziškai.

„Mes ir patys matome, kad ji jaučiasi neblogai, ir pati ji taip sako. Gal su kalba dar sunkoka, tačiau tam reikia laiko ir praktikos, kuo daugiau kalbėti. Dabar pagrindiniai prioritetai – judėjimas, vaikščiojimas, fiziniai pratimai kojų ir rankų raumenims. Po mėnesio spręsime, ką darome toliau“, - teigė V. Prunskus.

DELFI primena, kad Lietuvos liaudies partijos įkūrėją insultas pakirto pernai vasario 26-ąją, per jos gimtadienį. Namuose sukniubusią moterį rado jos artimieji, atvykę jos paimti į planuotą gimtadienio šventę.

Politikė buvo paguldyta į Santariškių klinikas, vėliau pervežta į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, kur neurochirurgai jai atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją. Insultas K. Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, ištiko dešinės pusės paralyžius. Kiek atsigavusi po patirtos nelaimės, ji pradėjo reabilitaciją – iš pradžių Lietuvoje, vėliau – Maksvoje.

K. Prunskienė yra gimusi 1943 m. vasario 26 d. K. Prunskienė yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, buvo pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė. Ministrės pirmininkės pareigas ji ėjo nuo 1990 m. kovo mėnesio iki 1991 m. sausio.