Pareigas K.Lančinskas palieka nepriėmęs sprendimų dėl nuobaudų pareigūnams po dviejų incidentų, susijusių su policijos pareigūnams išdalintais automatais.

Kaip BNS pirmadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovas spaudai Paulius Radvilavičius, K.Lančinskas atostogaus iki pat savo darbo Vilniaus VPK pabaigos.

„Į dabartines savo pareigas viršininkas jau nebegrįš – kai jam baigsis atostogos, baigsis ir laikas, kada jis yra Vilniaus apskrities policijos įstaigos viršininkas“, – BNS sakė P.Radvilavičius.

Beveik septynerius metus Vilniaus VPK vadovavęs K.Lančinskas darbą Kijeve turėtų pradėti nuo vasario 1-osios. Sutartis, anot jo paties, sudaryta metams su galimybe pratęsti ją dar trejus metus.

K.Lančinsko atostogų metu Vilniaus VPK viršininko pareigas laikinai eina viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis.

Vilniaus policijos vadovo pareigas K.Lančinskas palieka nepriėmęs sprendimų dėl tarnybinių nuobaudų pareigūnams po dviejų praeitų metų pabaigoje įvykusių incidentų, susijusių su policijos pareigūnams išdalintais automatais „Kalašnkiov“..

Penktadienį teigęs, kad sprendimą dėl Igorio Molotkovo pabėgimo su automatu istorijoje dalyvavusių pareigūnų veiksmų priims įvertinęs Policijos departamento Imuniteto valdybos pateiktą informaciją, pirmadienį K.Lančinskas sakė, kad pareigūnų veiksmus vertins jo pavaduotojas.

„Aš dabar jau beveik ir nebedirbu – mano pavaduotojas, kuris eina pareigas, jis, matyt, priiminės sprendimus“, – sakė K.Lančinskas.

A.Mikulskis BNS teigė kol kas negavęs išvadų ir dėl to negalintis pasakyti, kada bus priimtas sprendimas dėl šių pareigūnų.

Spaudos konferencijoje penktadienį Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas sakė, kad be pareigūnų, iš kurių I.Molotkovas atėmė automatą ir pabėgo, siūloma tarnybinę nuobaudą dėl sisteminių problemų skirti ir kitam K.Lančinsko pavaduotojui Ernestui Jurkoniui.

Taip pat tarnybinės nuobaudos po patikrinimo kol kas nėra paskirtos ir benamį automatu sužeidusiam šį įvykį bandžiusiam nuslėpti policijos pareigūnui bei jo kolegai, kuris nesiėmė priemonių užkirsti kelio daromam teisės akto pažeidimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)