Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė netruko pareikšti, kad K. Komskis turi pasitraukti iš Seimo vicepirmininko pareigų dėl galbūt sumaišytų viešųjų ir privačių interesų. Tačiau partijos kolegą suskubo ginti „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas.

Iškart po to, kai seimo vicepirmininko brolis Arvydas Komskis nušovė pasieniečių šunį Ramzį, K. Komskis iš pradžių kėlė vieną versiją, po to – jau kitą, kodėl nuo jo brolio šautuvo kulkos krito kontrabandininkus sekęs tarnybinis šuo.

Ketvirtadienį jis pareiškė norintis, kad tyrimą dėl nušauto šuns perimtų generalinė prokuratūra. Seimo pirmininkė po tokių pareiškimų, K. Komskį paragino trauktis iš seimo vicepirmininko posto.

„Kadangi ji girdi, kas viešoje erdvėje ir naudojasi tik tuo, tai turėtų paprašyti visos medžiagos, kad įvertintū ir negalėtų pati spręsti. Manyčiau, kad ir kokie veiksmai buvo, nežinau kur čia tas spaudimas – vis tiek čia yra ne vien asmeninio žmogaus vadovavimas“, – teigia Seimo vicepirmininkas K. Komskis.

Ginti partijos kolegą stojo partijos „Tvarka ir teisingumo“ lyderis.

„Aš labai norėčiau, kad atsipeikėtų tie, kurie sukuria šitą skandalą. Aš pats turiu šunį, suprantu, kad yra labai gaila, kad taip įvyksta. Bet aš labai skiriu politiką K. Komskį nuo nelaimingo įvykio, kuris įvyko kitam Lietuvos krašte. Baikite, valstybės niekas nebevaldo, nes užsiima tokiais dalykais“, – teigia partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas.

Tuo metu pasieniečiai siūlo svarstyti galimybę tarnybinį šunį prilyginti pareigūnui. Vidaus reikalų ministras pritartų tokiai iniciatyvai.

„Jeigu pateiks tokius siūlymus, kaip būtų galima sureguliuoti tuos teisinius santykius ir kitaip traktuoti šunį šiuo atveju, tai, manau, kad reikia apsvarstyti. Jeigu bus protingi siūlymai, tai galėčiau jiems ir pritarti. Supraskime, kad šuo, kaip ir porininkas pareigūnų, su kuriuo kinologas dirba kiekvieną dieną, gyvena su juo, ir gyvena ne kaip su spinta ar lova“, – teigia vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Vidaus reikalų ministras taip pat teigia pasitikintis pasieniečiais, kurie tiria nušauto šuns bylą. Pasak jo, byla atiduota tirti profesionalams ir jie profesionaliai atliks savo pareigą.