„Yra įstatymas, ne aš jį sugalvojau, ne prezidentas A. M. Brazauskas sugalvojo. Įstatymus reikia vykdyt. O dabar išeina, kad tik reikalauja iš durnelių vykdyt, o patys – kaip jiems paranku, taip ir daro“, – K. Brazauskienė žodžių į vatą nevyniojo.

Rudenį valdžią perėmus velionio A. M. Brazausko partijos kolegų socialdemokratų koalicijai būta svarstymų, kad šį klausimą derėtų paspartinti. Esą KT sprendimą galėtų pateikti skubos tvarka. Tačiau pati į Seimą nesėkmingai bandžiusi patekti K. Brazauskienė nebetiki ir buvusiais sutuoktinio bendražygiais.

„Aš sakau, valstybinis mąstymas jų visų vienodas. Brazausko buvo kitoks, o jų visų – vienodas. Ir aš jokio pasikeitimo nesitikiu ir nematau kitų sprendimų bei kitos ateities. Tai – egoistai, savanaudžiai, melagiai, kurie primelavo tautai, kad ir Seimo narių skaičių mažins, ir dujų, elektros kainas mažins. Tauta mylimoji išrenka ir suteikia darbo vietas jiems visiems, o jie tik savęs žiūri. Ir kalba: „Aš susimažinau algą.“ O kad už nieką nemoka ir viską iš valdiškų pinigų gauna, apie tai nekalba“, – dienraščiui sakė A. M. Brazausko našlė.

Diskusijos, ar skirti rentą K. Brazauskienei, užvirė iškart po buvusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko laidotuvių. Mirusių prezidentų sutuoktiniams skirti rentą numato šalies Konstitucija, tačiau buvusioji konservatorių valdžia suabejojo, ar tokia renta priklauso ir ištekėjus už prezidento, kuris nebeina šalies vadovo pareigų. Kreiptasi į KT, šiuo metu šis klausimas yra aštuntas eilėje.