„Ką jūs čia aiškinat?! Pradeda čia mokyti. Nuosavas kapitalas praktiškai visada pigesnis, gerbiamasis, nes ten reikia palūkanas mokėti ir visa kita mokėti. Ką čia aiškini?! Marš iš čia na...ui! Prirenka kažkokių balvonų, pradeda šūdniekius rašyti ir erzina žmones“, - komiteto posėdyje prapliupo J. Veselka.

Kaip žinoma, ūkio ministras Rimantas Žylius viešame straipsnyje „Kokius aitvarus dangsto slaptos „Vilniaus energijos“ ataskaitos“ yra leidęs suprasti, kad „Vilniaus energija“ aktyviai naudojasi galimybe padidinti savo pelną skolų sąskaita, kai skolos administravimo išlaidos permetamos ant vartotojų pečių. Tokiu būdu „Vilniaus energija“ esą pasiekė, jog įmonės nuosavybės grąža per dvejus metus patrigubėjo, nors pati įmonė beveik nevaldo jokio turto, tik vykdo veiklą.

Ekonomikos komiteto posėdyje diskusija kaip tik ir vyko apie „Vilniaus energijos“ nuosavybės grąžą, kaip ji skaičiuojama.

Ūkio viceministras A.A. Audickas Seimo nariams aiškino, kad Šilumos ūkio įstatymas numato, jog informacija šilumos tiekimo įmonių apie veiklos sąnaudas vieša, tačiau „Vilniaus energija“ esą įsigudrino manyti, kad informacija apie šios veiklos pajamas jau yra nevieša. Jis paneigė J. Veselkos teiginius, kad Ūkio ministerija gauna informaciją apie „Vilniaus energijos“ pajamas ar sąnaudas, nors įmonė neteikia ataskaitų Registrų centrui.
J. Veselka
Ką čia aiškini?! Marš iš čia na...ui! Prirenka kažkokių balvonų, pradeda šūdniekius rašyti ir erzina žmones.

„Vilniaus energija“ neprivalo pateikti jokių ataskaitų nei Ūkio ministerijai, nei jokiais su Ūkio ministerija susijusiai institucijai. Ataskaitas mes galime pasiimti tik iš Registrų centro. Dėl ataskaitų analizavimo – tą daro įgyvendinančioji institucija: nei Energetikos ministerija, nei Ūkio ministerija nėra įgyvendinančios institucijos. Bet mes dabar keliame klausimą“, - posėdyje teigė viceministras.

„Dėl skolinto ar nuosavo kapitalo – skolintas kapitalas visada yra pigesnis: pirma, mažesnė rizika yra, kitas dalykas – mokesčių skydas. Dėl to skolintas kapitalas yra pigesnis. Dėl grąžos skaičiavimo – skaičiuojam taip, kaip yra priimta skaičiuoti, skaičiuojame, kiek „Vilniaus energija“ investavo ir kokią grąžą jinai gauna. Mes nesumuojame Vilniaus šilumos tinklų turto ar kokio kito turto, kuris priklauso savivaldybei bei kitai įmonei, mes sumuojame tik tą kapitalą, kurį investavo „Vilniaus energija“, - pridūrė A.A. Audickas.

Tačiau J. Veselka nesutiko, kad skolintas kapitalas yra pigesnis.

„Ką jūs šnekate?! Koks yra turto mokestis? Vienas procentas? Nuo vieno iki keturių. Iš kur pagal tuos mokesčius taip pabrangsta nuosavas kapitalas? Ką jūs čia aiškinate?“- piktinosi politikas.

Ūkio viceministrui patikslinus, kad kalbėjo apie pelno mokestį ir pasiūlius pradėti nuo finansų pradžiamokslio, J. Veselka pratrūko rusiškais keiksmažodžiais.

„Ką jūs čia aiškinat? Pradeda čia mokyti. Nuosavas kapitalas praktiškai visada pigesnis, gerbiamas, nes ten reikia palūkanas mokėti ir visa kita mokėti. Ką čia aiškini? Marš iš čia na...ui. Prirenka kažkokių balvonų ir pradeda šūdniekius rašyti ir erzina žmones“, - sušuko J. Veselka.

Savo ruožtu konservatorius Kęstutis Masiulis paprašė valdyti savo emocijas: „Man nesmagu dėl jūsų. Juliau, iš tikro...“, - nutęsė politikas.