Laidoje „Jūs rimtai?“ O. Gasanovas vardijo, kad Palangai daug ko trūksta. „Šiemet Palangos paplūdimys atrodė skurdokai palyginus, pavyzdžiui, su vieta, kur esu aš. Jūrmaloje yra baras prie baro, kai kurie jau stacionarūs, – iš Jūrmalos Delfi eteryje kalbėjo O. Gasanovas. – Pas mus nėra daugybės dalykų.“

Jo teigimu, poilsiautojai Palangoje žino, ko jiems reikia. „Kiekvienais metais visi verkia, kodėl nėra gultų kaip visame pasaulyje, kodėl nėra dušų. Daugybės dalykų nėra. Dabar dar išnaikino barus“, – pridūrė žurnalistas ir tvirtino, kad ne į gerą buvo draudimas paplūdimio kavinėse prekiauti alkoholiu.

Orijus Gasanovas

Ir nors šis draudimas jau panaikintas ir lengvo alkoholio Palangos paplūdimio baruose galima įsigyti jau nuo rugpjūčio pirmosios, jis tvirtino, kad sprendimai buvo priimti per vėlai. „Galėjo grąžinti ir gruodžio 31-ąją. Kaip tik gal ruoniams“, – ironizavo O. Gasanovas.

Keliautojas pasakojo, kad Jūrmaloje rūpinamasi barų ir kavinių klientų saugumu: jų teritorija aptverta, ją saugo ir apsaugos darbuotojai.

Tiesa, Latvijoje šiuo metu veidų dengtis kaukėmis nėra privaloma. O. Gasanovas teigė, kad nuėjęs į parduotuvę buvo vienintelis žmogus su kauke, tad sulaukė keistų ir kreivų žvilgsnių. O ar jam pačiam nebaisu būti be kaukės? „Šiek tiek, bet aš atstumo laikausi“, – tvirtino O. Gasanovas, vaikštinėdamas po Jūrmalos paplūdimį.

Kaukių Latvijoje nereikia ne tik parduotuvėse ar kitose uždarose vietose, bet ir taksi automobiliuose. „Važiavau nuo Rygos iki Jūrmalos taksi, įlipome su operatoriumi su kaukėmis, vairuotojas paklausė, kam mums tai, pasakiau, kad pas mus taip priimta, o jis pasakė, kad pas mus ne“, – pasakojo O. Gasanovas ir pridūrė, kad kaukes vis dėl to pasiliko.

Žurnalistas ne tik papasakojo, bet ir parodė, kaip atrodo jo įvardyti latviški barai: prie pat jūros sukonstruotuose barų terasose įtvirtinti ir baseinai ir suaugusiems, ir vaikams, taip pat pristatyta daugybė gultų, yra ir kitų privalumų. Vis dėlto, pats O. Gasanovas teigė, kad pats įsitaisė kiek kitur, mat galimybė gulėti ant gulto, žvelgti į jūrą ir maudytis baseine ten kainuoja net 30 eurų asmeniui, o galimybė liečiant smėlį kojomis gulėti ant paprastesnio gulto – dešimt, tačiau keliautojas prasitarė, kad nusiderėjo perpus, nes žmonių nebuvo daug.

Mindaugo Milinio nuotr.

Beje, Jūrmalos paplūdimys yra gerokai platesnis nei Palangoje, gal dėl to ir žmonės gali kiek laisviau jame jaustis.

Ne tik O. Gasanovas, bet ir kiti lietuviai jau seniai atrado Latviją ir jos privalumus. „Jaučiuosi kaip Lietuvoje“, – tvirtino keliautojas, juokaudamas, kad lietuvių ten daugiau nei vietinių ir pridūrė, kad daugiausia lietuvių čia suvažiuoja iš Biržų ar Pasvalio, mat jiems šis pajūris arčiau nei Palanga, Šventoji ar Nida.

Laidoje aptariamos svarbiausios ir įdomiausios savaitės naujienos, tad keliautojas kalbėjo ne tik apie vasariškas linksmybes, bet ir apie Lietuvos kaimynės kovą dėl demokratijos. Aptardamas įvykius Baltarusijoje O. Gasanovas pabrėžė, kad džiaugiasi Lietuvos aktyvumu stebint kaimyninės šalies situaciją ir pabrėžė, kad Bostone, kur jis neseniai viešėjo, žmonės gyvena įprastą gyvenimą ir Baltarusijos situacijos pernelyg nesureikšmina: „Anglijoje žmonėms nelabai rūpi arba jie nelabai girdi, kas ten vyksta“.

Tiesa, jis tikino ten sutikęs vieną jaunuolį, kurio močiutė gyvena Baltarusijoje. „Jai siūlė ar sunkvežimį, ar vežimą malkų už tai, kad eitų protestuoti“, – močiutės situaciją Baltarusijoje apibūdino O. Gasanovas.

Laidoje „Jūs rimtai?“ O. Gasanovas kalbėjo ir apie artėjančius naujus mokslo metus, ir apie šįmet stebinantį susidomėjimą pedagogikos studijomis, ir apie į pornografijos skandalą įsivėlusį kunigą bei dar daugiau.