„Kadangi traukdamasis iš ekonomikos viceministro pareigų esu pasakęs, kad ketinu grįžti į privatų sektorių, tai pasitraukiau tiek iš Laisvės partijos valdybos, tiek ir apskritai iš jos narių, kad grįžtant į privatų sektorių nekiltų jokių interesų konflikto regimybių“, – Eltai antradienį sakė V. Jurgutis.

Vadinamajame nepotizmo skandale figūravęs V. Jurgutis susiklosčiusios situacijos nepanoro plačiau komentuoti. Jis neatsakė ir į klausimą, ar nėra nusivylęs politika bei Laisvės partija.

„Aš pasakiau tai, ką pasakiau. Nenorėčiau išsiplėsti“, – teigė jis.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, viceministro pareigas V. Jurgutis turėtų eiti iki balandžio 21 d.

Viešojoje erdvėje kilus skandalui dėl A. Armonaitės draugės bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmonos įsidarbino „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktore, prezidentas G. Nausėda pareiškė, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė galėtų apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto.

Tiek A. Belickaitė, tiek V. Jurgutis atmetė kaltinimus nepotizmu, tačiau nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų. Kritiką dėl galimo nepotizmo atmetė ir Laisvės partijos pirmininkė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė po kilusio skandalo teigė, kad norėtų iš „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės gauti daugiau paaiškinimų dėl įtarimų sukėlusio įdarbinimo.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją