Nuo šeštadienio Lietuvoje įsigaliojo politinės agitacijos draudimas dėl sekmadienį vyksiančių savivaldos rinkimų. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) teigia, kad politinės agitacijos apribojimas taikomas ir parašų rinkimui dėl prezidento rinkimų.

A. Juozaičio komanda išplatino savo pranešimą, kuriame teigia, kad VRK galimai riboja Prezidento rinkimų kampanijos dalyvių teises.

„Todėl pareiškiu, kad jei kovo 2 – kovo 3 dienomis VRK pareiškimo pagrindu bus kaip nors trukdoma piliečiams įgyvendinti jų konstitucinę teisę rinkti parašus už jų remiamą kandidatą, kelsime teismines bylas tiek tokiems trukdytojams, tiek pačiai Vyriausiajai rinkimų komisijai“, – išplatintą pranešimą pasirašo A. Juozaitis.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sakė, kad šiuo atveju gali būti du scenarijai. „Vienas dalykas, spręsime su komisijos nariais, ar užskaityti tuos parašus, ar ne. Tuo labiau, kad prieš agitacijos draudimo pradžią buvo komisija informavusi per visuomenės informavimo priemones ir tas buvo plačiai nušviesta, jog agitacijos draudimas galioja ir kitoms kampanijoms, ir nerekomenduojame rinkti parašų, tai, matyt, spręstume su komisijos nariais, ar pripažinti galiojančiais tuos parašus. Ir kitas klausimas dėl administracinės atsakomybės už agitacijos pažeidimą“, – komentavo ji.