A. Juozaitis piktinosi, kad esą daugiausia žiniasklaidos dėmesio gauna vos keli kandidatai, o daugiau nei pusė neva lieka šešėlyje.

„Gruodžio ketvirtąją mes abu kartu nunešame dokumentus į Vyriausiąją rinkimų komisiją tą pačią minutę, Nausėdą rodo dvigubai daugiau, – piktinosi A. Juozaitis. – Nors tą valandą susilaikykite, gerbiamieji, turėkite saiko jausmą ir gėdos.“

„Korupcija – ne tik papirkimas, tai ir gadinimas. Ir jūs gadinate žmonių nuotaiką. Apskritai, man trūko kantrybė, kai prieš Velykas paleido Lietuvos nacionalinis transliuotojas klipą su keturiomis baisingomis klaidomis, kad aš komitetą į Europos Sąjungą siunčiu, ko seniai nebėra. Dabar žmoną puola. Aš ginsiu iki paskutiniųjų šeimą“, – kalbėjo A. Juozaitis, prieš tai įspėjęs debatų vedėją Nemirą Pumprickaitę, kad tai – paskutiniai žodžiai prieš jam paliekant studiją.

„Čia kordebaletas. Keturiems kordebaletas paruoštas, – tęsė A. Juozaitis, palikdamas savo vietą debatuose. – Prie keturių šokt dar turime keli.“

Debatų vedėja N. Pumprickaitė A. Juozaičiui priminė, kad po to, kai jis pasiskelbė kandidatuosiantis į Prezidento postą, LRT eteryje buvo parodytas reportažas apie jį, tačiau kandidatas nereagavo ir nuėjo iki Sauliaus Skvernelio.

Premjeras A. Juozaičiui pasiūlė: „Arvydai, nepasiduokite, neišeikite“. Tačiau kandidatas A. Juozaitis įteikė S. Skverneliui lapą, kurį teigė perduodantis nuo Bočių sąjungos: „Kad nenumarintumėte pensininkų, sakė“.

A. Juozaitis išėjo studijoje skambant šūksniams ir plojimams.

Šie debatai – trečioji LRT ir Vyriausiosios rinkimų komisijos rengiamų debatų laida. Debatus veda žurnalistai Edmundas Jakilaitis ir Nemira Pumprickaitė.

Debatuose dalyvauja visi kandidatai į Prezidento postą: Ingrida Šimonytė, Saulius Skvernelis, Valdemaras Tomaševskis, Vytenis Povilas Andriukaitis, Mindaugas Puidokas, Valentinas Mazuronis, Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda ir trečiojoje laidoje tiesioginiame eteryje iš debatų pasitraukęs Arvydas Juozaitis.