Šventiniai renginiai prasidės penktadienį pažintine išvyka su žveju į Kuršių marias žvejybiniu botu. Vėliau Liudviko Rėzos kultūros centre doc. Nijolė Strakauskaitė skaitys pilną netikėtų atradimų paskaitą „Juodkrantės kurorto sukūrimas: žvejų kaimelio sėkmės istorija“.

Šeštadienį, pagrindinę šventės dieną, nuo ryto iki vėlaus vakaro kvies tradicinė tautodailininkų, amatininkų ir kulinarinio paveldo mugė, o šalia jos atvers vartus pramogų ir atrakcionų erdvė „Vaikų sala“, kur mažieji ir paaugę turės kur išlieti energiją.

Marių krantinės aikštelėje sustos Klaipėdos apskrities senovinių automobilių ir motociklų klubo „Diližanas“ automobilių ralio dalyviai. Tuo pat metu vyks tarptautinis rankų lenkimo turnyras „Neringos Mero taurė“.

Pavakare Žvejo kieme veiks edukacinės dirbtuvėlės, kuriose didelis ir mažas susipažins su tinklų mezgimu, žvejiškomis atrakcijomis, galės pamiklinti išmonę ir ranką, pasivaišinti žuviene, verdama vietos žvejų.

Žvejo kieme vyks ir varžytuvės dėl Didžiojo Bangpūčio prizo. Šventėje po Bangpūčio ir šėliojančių marių velnių palydos apsilankymo prasidės baigiamasis šeštadienio koncertas „Kai ilsisi tinklai“.

Artėjat vidurnakčiui šventę šviesos vainiku marių pakrantėje vainikuos lazerių ir pirotechnikos šou. Pačių ištvermingiausių lauks naktiniai šokiai.

Sekmadienį tęsis tautodailininkų, amatininkų ir kulinarinio paveldo mugė. Juodkrantės bažnyčioje už žvejus ir jų šeimas bus aukojamos šv. Mišios