Numatyta, kad kitą savaitę bus pasirašytas susitarimas dėl dviejų didžiausių Lietuvos profesinių sąjungų centrų jungimosi, o suvažiavimą numatyta surengti gegužės 1-ąją - Tarptautinę darbo dieną. Pasak G.Gruzdienės, susijungimo galimybės buvo svarstomos pusantrų metų, užtruko derybos dėl susijungimo detalių.

Lietuvos profesinių sąjungų centro vadovas, parlamentaras socialdemokratas Juozas Olekas BNS sakė, kad šiuo susijungimu siekiama sustiprinti profesinių sąjungų judėjimą Lietuvoje. Jis pripažino, kad iki šiol du profesinių sąjungų susivienijimai neišvengė konkurencijos, tačiau dabar ketinama susitelkti vieningam darbui.

LPSS vadovauja kitas socialdemokratas Seimo narys Algirdas Sysas. Po susijungimo abu susivienijimai ketina vadintis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

Lietuvos profesinių sąjungų susivienijimas šiuo metu vienija apie 40 tūkst. narių, Lietuvos profesinių sąjungų centras - daugiau 60 tūkst. Prognozuojama, kad konfederacija turėtų daugiau kaip 100 tūkst. narių.

Be šių dviejų profesinių sąjungų federacijų, Lietuvoje darbuotojų teisėms atstovauja Lietuvos darbininkų sąjunga ir Lietuvos darbo federacija. Pasak J.Oleko, neatmetama galimybė, kad vėliau prie konfederacijos prisijungs ir Lietuvos darbininkų sąjunga.