Taip nusprendė ketvirtadienį steigiamajame delegacijos posėdyje Briuselyje susirinkę parlamentarai. Delegacijos pirmininke tapo Marina Kaljurand, pirmininko pavaduotoju taip pat išrinktas Kosma Zlotovskis.
Europarlamentarė R. Juknevičienė pažymi, kad Pietų Kaukazas yra strategiškai svarbus Europos regionas, kuriame istoriškai susikirsdavo daugelio šalių interesai.

„Mano tikslas šioje delegacijoje bus siekti didesnio Europos Sąjungos įsitraukimo į Pietų Kaukazo regiono vystymąsi bei paskatinti regiono šalis drąsiau siekti europietiškų reformų, kurios pirmiausia reikalingos jų piliečiams ir ateities kartoms“, – pabrėžia delegacijos vicepirmininkė R. Juknevičienė.

Pasak EP narės, trys valstybės – Armėnija, Azerbaidžanas ir Sakartvelas – po SSRS subyrėjimo pasirinko gana skirtingus kelius, nors visos trys šalys yra Rytų partnerystės programoje.

„Sakartvelas yra toliausiai pažengęs demokratijos keliu, siekia narystės ES ir NATO, Armėnija po tūkstantinių protestų pastaraisiais metais patyrė didelius pokyčius valdžioje, atsirado vilčių dėl gilesnės demokratizacijos, Azerbaidžanas išlieka stiprios prezidentinės valdžios galioje, savo ekonomikos plėtrą grindžia naftos ir dujų ištekliais“, – teigia R. Juknevičienė.

Delegacijoje Pietų Kaukazo šalims iš viso yra 18 tikrųjų narių ir 17 pakaitinių narių iš įvairių parlamento politinių grupių.
EP delegacijos yra oficialios parlamento narių grupės, kurios plėtoja ryšius su ES nepriklausančių šalių parlamentais, regionais ar organizacijomis. Per reguliarius posėdžius Briuselyje ir Strasbūre delegacijų nariai aptaria padėtį šalyse partnerėse ir partnerių ir ES tarpusavio santykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)