Anot Seimo narės, greičiausiai jis žinojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio rašomo scenarijaus turinį ir pasirinko tiesiog suvaidinti spektaklį.

Mano, kad tyčia ištiesė ranką

„Rytas protingesnis, todėl viskas tampa aiškiau. Antradienį Seime buvo suvaidinta neeilinė „Naisių vasaros“ serija. Ji vadinosi „Išgelbėk Pijaus pusbrolį“. Mecenatas tas pats, scenarijaus autorius ir režisierius tas pats – Ramūnas Karbauskis. Serijos siužetas ilgokas, trunka apie metus.

Pijus ir Mindaugas yra du pusbroliai. Abu yra garsių, Lietuvai ir tada dirbusių sovietmečio laikų kolūkių pirmininkų sūnūs. Abiejų tėvai buvo labai labai garsūs, turėjo daug ryšių su Maskva. Pusbroliai taip pat sėkmingai dirba Lietuvai, taip pat per Maskvą, per Kremliaus kontroliuojamas „Acron“ ir „Rosatom“.

Pusbrolis Mindaugas pakliuvo į bėdą, kuri tęsėsi visus metus, bet pusbrolis Pijus nedvejodamas ištiesė ranką ir Mindaugą išgelbėjo. Tačiau priešai buvo baisūs, gelbėtojas Pijus turėjo gelbėti Mindaugą, neatskleisdamas savo geros širdies. Serijos paskutinių epizodų nebepasakosiu, visi matėt“, – savo feisbuko paskyroje pasidalijo R. Juknevičienė.

Išlindo viena detalė

Tiesa, viena detalė, aiškino politikė, buvo ne pagal R. Karbauskio scenarijų. Ji – esą labai svarbi ir įdomi.

„Prasidėjus Seimo posėdžiui, užsirašiau pasisakyti frakcijos vardu. „Už“ gali kalbėti tik keturi Seimo nariai po 2 minutes. Prieš mane jau buvo užsirašęs Kęstutis Masiulis, o po manęs norėjo kalbėti Laurynas Kasčiūnas, Naglis Puteikis ir Vytautas Bakas. Per daug, visiems neduos. Svarstėm, kad gerai būtų kalbantys ne vien nuo konservatorių.

Ir tada šeštuoju užsirašo R. Karbauskis. Visi ekranuose mato, kad valdančiosios frakcijos seniūnas yra „Už“ apkaltą M. Basčiui. Ups! Svarbu išgirsti valdančiosios frakcijos seniūną! Kiek pasvarstę K. Masiulis ir L. Kasčiūnas išsibraukia iš kalbėtojų sąrašo. R. Karbauskis lieka ketvirtu. Salėje jo nėra. Matyt, visai neplanavo kalbėti. Reikėjo tik turėti alibi ekrane, kad jis neva „Už“.

Kažkas jam praneša, kad kalbėti teks, Ramūnas atbėga į salę. Pasakyti, kad jo frakcija balsuos „Už“ negali, nes kai kurie deklaravo viešai, kad nepalaikys apkaltos. Kalbėti reikia, o pasakyti neturi ką. Tada sugalvoji apkaltinti prieš tai kalbėjusią R. Juknevičienę, kam ji paskelbė konservatorius balsuosiant vieningai „Už“, – dėstė ji.

Įžvelgia S. Skvernelio vaidmenį

Pasak R. Juknevičienės, R. Karbauskis išsidavė, sakydamas, kad vieningai balsuoti negalima, nes „yra juk sąžinė“.

„Bet įdomiausia dalis buvo po to, kai, pagal iš anksto sudėliotą planą, valstiečiai turėjo M. Basčio gelbėjimu apkaltinti opoziciją, konservatorius. Gudru – meti kaulą ir žiniasklaida jį drasko. Į scenarijų įsijungė Saulius Skvernelis.

Visiškai abejingai metus stebėjęs apkaltos procesą, atvykęs į Seimą tik slapto balsavimo procedūrai, o, kad apsidraustų, keletą kartų pasakęs, kad balsuos „Už“, jis nė piršto nepajudino, kad valdančioji dauguma būtų sutelkta garbingam balsavimui.

Skirtingai nei balsuojant dėl biudžeto, Skvernelio lyderystės čia nebuvo. Kaip ir Viktoro Pranckiečio. Žinojo abu vyrai, kad šiuo klausimu R. Karbauskis scenarijų rašo. Žinojo ir scenarijaus turinį. Sudalyvavo finalinėse serijos masuotėse – piktinosi balsavimo rezultatais, fotografavo biuletenius, pakalbėjo apie „valstiečių“ priešų klastas.

#Išvada. Apsimetėliai vakar mums suvaidino spektaklį. Prie apsimetėlio ir melagio Ramūno jau didžioji dalis žiūrovų yra pripratusi, tačiau apsimetėlio Sauliaus kaukė dar iki galo nenukrito. Reikia nuplėšti. #ProfesionalaiMelagiai #MelagiųSeimas“, – aiškino R. Juknevičienė.