Pasveikinti V. Adamkaus trečiadienį į Prezidentūrą atvyko ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Vyriausybės feisbuko profilis dalijosi tokiu I. Šimonytės sveikinimu.

„Jūsų Ekscelencija, daugel metų Jūs vedėte Lietuvą demokratijos keliu, puoselėjote vakarietiškas vertybes, skiepijote pagarbą žmogaus teisėms ir mokėte tolerancijos. Nuoširdžiai dėkoju Jums už milžinišką indėlį kuriant valstybę, o šiandien sveikinu minint gražų jubiliejų. Linkiu Jums gražios šventės, jaukių ateities dienų ir stiprios sveikatos“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen socialiniame tinkle dalijosi V. Adamkaus sveikinimo akimirka.

„Garbė pasveikinti vieną labiausiai įkvepiančių politikos lyderių su tokia puikia sukaktimi. Sveikatos jums, Prezidente, dėkui už išmintį, kuria dalinatės“, – rašė Seimo vadovė.

Sveikinimo žodį jubiliejaus proga V. Adamkui skyrė ir Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

„Šiandien, lapkričio 3 dieną, Prezidentas Valdas Adamkus švenčia 95 metų gimtadienį! Nuoširdžiausi sveikinimai Prezidentui, linkime tvirtos sveikatos, džiaugsmingų akimirkų ir visokeriopos stiprybės! Džiaugiamės, kad Lietuvos diplomatinei tarnybai kartu su Prezidentu pavyko nuveikti daug reikšmingų darbų per abi jo prezidentavimo kadencijas!“, – rašoma ministerijos įraše socialiniame tinkle.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį feisbuke rašė, jog visada pokalbis su V. Adamkumi būdavo nuoširdus.

„Nustebau, kai prieš penkis metus, Seimo rūmuose akimirkai susitiktas V. Adamkus pasakė „jau bijojau dėl Jūsų, bet matau spaudoje – vėl esate Seime. Gerai. Kovokite su Lietuvos priešais ir laikykite juos (parodo sugniaužtą kumštį)“. Niekada nesiskundė, kai reikėjo bendrauti su žmonėmis, nors ne visada tai buvo lengva. Prieš kelis metus knygų mugėje sėdint priešais ir pasirašinėjant knygas, Valdas Adamkus pasirašinėjo knygas net tris valandas. Paskui priėjo ir prasitarė, kad jau net pirštų nejaučia nuo rašiklio...“, – atsiminė ministras.

Žurnalistė Daiva Žeimytė–Bilienė feisbuke trečiadienį prisiminė apie V. Adamkaus sveikinimą jai susilaukus sūnaus.

„Žiūrinėju nuotraukas su Prezidentu, prieina Mykoliukas, rodo į jį ir sako: „Dėde, caca“. Šypsaus ir galvoju: prajuokintų tie žodžiai Prezidentą. Ir tada prisiminiau, kaip Mykoliukui gimus, sulaukiau skambučio iš Božena Bagonaitienė, sako, Prezidentas nori jus pasveikint. Žinau, tai yra tas žmogus, apie kurį pasakoju ir pasakosiu savo sūnui.

Prisiminiau ir sykį ištartus Prezidento žodžius: „Aš myliu žmones“. Su gimtadieniu, Prezidente! Jūs esate šviesa!“, – tokius žodžius kadenciją baigusiam šalies vadovui skyrė žurnalistė D. Žeimytė–Bilienė.

V. Adamkų trečiadienį pasveikino ir Gitanas Nausėda su žmona Diana.


Kadenciją baigęs prezidentas sakė, kad jubiliejų šįvakar paminės artimųjų rate.

1926 metais Kaune gimęs V. Adamkus sovietų okupacijos metus praleido Jungtinėse Valstijose, o grįžęs į Lietuvą dvi kadencijas ėjo prezidento pareigas bei daug prisidėjo prie šalies siekio tapti Europos Sąjungos (ES) ir NATO nare.

V. Adamkus prezidento pareigas ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais. Pirmosios kadencijos metu Lietuva užbaigė derybas dėl narystės ES ir buvo pakviesta prisijungti prie NATO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)