„Aš nieko negaliu kalbėti apie tai, aš neturiu jokio pasiūlymo (...). Premjero prerogatyva yra tokius dalykus daryti, ne mano prerogatyva. Frakcija nieko nesvarstė, nieko nekalbėjo”, - pirmadienį žurnalistams prieš Seimo „valstiečių” frakcijos posėdį sakė E. Jovaiša.

Į klausimą, ar sutiktų tapti ministru, jei gautų tokį pasiūlymą, E. Jovaiša atsakė santūriai.

„Pirmiausia reikėtų labai daug svarstyti. Aš suprantu savo trūkumus, aš suprantu savo amžių, aš suprantu daugybę kitų dalykų ir savo atsakomybę prieš Lietuvą. Taip kad man reikėtų gerokai sukti galvą”, - sakė Seimo komiteto pirmininkas E. Jovaiša.

Jo manymu, vadovauti Švietimo ir mokslo ministerijai reikėtų žmogaus, kuris būtų „išmintingas, ramus, subalansuotas, mokantis girdėti, ką žmonės sako, ir nekonfliktiškas”.

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad frakcija neplanuoja svarstyti galimus kandidatus į atsilaisvinančias ministrų kėdes.

„Ne, mes neplanuojame svarstyti, čia Vyriausybės kompetencija. Matyt, Saulius Skvernelis pasakys, ką jis galvoja”, - žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į klausimą, ar frakcija neteiks savo kandidatūrų, politikas atsakė: „Mes niekada neteikėme, kai Vyriausybė buvo formuojama praeitą kartą, nieks nepasikeitė”.

R. Karbauskis nesiėmė komentuoti kalbų apie galimą E. Jovaišos kandidatūrą.

„Nenorėčiau šitų gandų vienaip ar kitaip komentuoti, nes visus juos skleidžia opozicija, aišku, be abejonių, jie neturi jokio pagrindo”, - teigė R. Karbauskis.

Pirmadienį Vyriausybės vadovas S. Skvernelis pranešė, kad keisis trys ministrai: aplinkos ministras Kęstutis Navickas, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.