Tardamas sveikinimo žodį, šalies vadovas pabrėžė, kad jam didelė garbė pažinti dr. J. Kazicką ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

"Rytinėje Amerikos pakrantėje savarankiškas ir pripažintas verslo pasaulio žmogus mums buvo pavyzdys, kaip reikia tvarkytis ir kurtis svečioje šalyje", - kalbėjo prezidentas.

Valstybės vadovas atkreipė dėmesį, kad dr. J. Kazickui Lietuva visuomet buvo artima ir svarbi.

Lietuvai paskelbus nepriklausomybę, jis vienas pirmųjų grįžo į Lietuvą ir planavo, kaip jaunai valstybei padėti keltis iš griuvėsių", - sakė V. Adamkus.

Lietuvos vadovas paminėjo ir ypatingus dr. J. Kazicko, sėkmingo verslininko, sugebėjimus. Prezidentas išreiškė ypatingą padėką daktarui, kad jo pastangomis šiandien Lietuvoje sparčiai plėtojamos modernios komunikacijų sistemos.

Prezidento teigimu, šis apdovanojimas yra tik maža dalis pagarbos ir padėkos, nes yra darbų, už kuriuos atlyginti neįmanoma.

"Ačiū Lietuvos žmonių, tikinčių mūsų šalies ateitimi ir dirbančių jos ateičiai, vardu, žmonių, kurių širdys yra kupinos kūrybingumo ir šviesos", - cituojamas V. Adamkus Prezidento spaudos tarnybos pranešime.

Išeivijos lietuviui, daug prisidėjusiam įtvirtinant Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą bei pagalbą formuojant naujus ekonominius santykius, suteiktas ne vienas garbės vardas.

1918 m. gimęs Sibire, tremtinių šeimoje, 1937-1940 m. J. Kazickas studijavo ekonomiką Vytauto Didžiojo universitete Kaune, 1942 m. baigė Vilniaus universitetą, o emigravęs iš Lietuvos tęsė studijas Vokietijoje ir JAV.

Nuo 1951 m. - daugelio tarptautinių bendrovių ekonomikos politikos konsultantas, investicijų fondų, komercinių bankų direktorius.

Žymus išeivijos veikėjas, turėdamas daug asmeninių ir dalykinių ryšių su JAV vadovais ir įtakingais asmenimis, kėlė Lietuvos okupacijos problemą ir jos panaikinimo būtinumą.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, J. Kazickas organizavo didžiųjų JAV finansinių fondų vadovų ir jų atstovų vizitus į Baltijos šalis, buvo tarptautinės Baltijos valstybių komisijos konsultantas.

1991 metais žymus verslininkas Vilniuje įsteigė pirmąją Baltijos šalyse privataus kapitalo telekomunikacijų įmonę "Litcom" (vėliau "Omnitel").

Daktaras J. Kazickas yra nuolatinis daugelio lietuvių organizacijų išeivijoje rėmėjas, aktyviai remia įvairius Lietuvos kultūros ir švietimo projektus, Valdovų rūmų atstatymą.

J. Kazickas apdovanotas Lietuvos Respublikos bei JAV ordinais ir medaliais.