Akciją organizuojančios Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) Lietuvos nacionalinio komiteto Valdybos pirmininkė Vaiva Lankelienė BNS sakė, kad šiųmetinė „Muziejų naktis“ išsiskiria tiek dalyvaujančių muziejų skaičiumi, tiek ir programų įvairove.

„Pernai apie tai, kad dalyvaus akcijoje, pranešė 50 muziejų, šiemet jų jau turime 69, skaičiuojant visus muziejų filialus. Taigi, prisijungė dar apie 20 muziejų, neabejojame, kad jų ateityje dar daugės“, - sakė V.Lankelienė.

Pasak jos, pagal dalyvaujančių muziejų skaičių pirmauja Kaunas, čia akcijoje dalyvausiantys pranešė 17 muziejų. Apie dalyvavimą renginyje Vilniuje pranešė 14 įstaigų.

Dalis muziejų dirbs iki vidurnakčio, kiti lankytojams duris atviras laikys dar ilgiau. Kai kurios įstaigos planuoja orientacines varžybas, koncertus, naktines filmų peržiūras.

Valdovų rūmai nuo 16 valandas kviečia į ekskursijas, kuras ves istorikai ir muziejininkai, viešas paskaitas skaitys ir svečiai iš Italijos. Vakare muziejuje vyks nemokamas koncertas.

Kaunas, pasak V.Lankelienės, taip pat išsiskirs renginių įvairove - čia turiningą programą parengė M.K.Čiurlionio muziejus, Mykolo Žilinsko galerija vykdys Art deco edukacinį užsiėmimą, bus atidaryta nuotraukų iš garsių pasaulio muziejų paroda.

Šiauliuose duris atvers Chaimo Frenkelio vila - vyks medijų naktis, animacinių filmų peržiūra.

„Pastaraisiais metais pastebime bendravimo su lankytojais formų įvairovę - orientacinės varžybos, koncertai. Klaipėdoje Jūrų muziejus savo renginius jau pradėjo penktadienį. Laikrodžių muziejus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus taip pat turi įdomias programas - susipažinti su muziejais netradiciniu būdu, pabendrauti su muziejininkais šį savaitgalį yra puiki galimybė. Nes taip sutapo, kad šį sekmadienį vyks ir muziejininkų profesinė šventė“, - tvirtino V.Lankelienė.

Visą renginių programą galima rasti tinklalapyje muziejai.lt
Pernai per renginį muziejus aplankė daugiau nei 26 tūkst. lankytojų.
„Muziejų naktis“ - nuo 2005-ųjų ICOM organizuojama akcija, skirta gegužės 18 dieną minimai Tarptautinei muziejų dienai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)