Į Užsienio reikalų ministeriją popietę su taip pat Lietuvoje viešinčia demokratų senatore Amy Klobuchar atvykęs J. McCainas žurnalistams pabrėžė nemanąs, kad vienu turtingiausiu pasaulio žmonių Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra dėl savo algos.

„Manau, mes galėtume viešinti Rusijoje egzistuojančią korupciją... Turtingiausiu pasaulio žmogumi V. Putinas, mano manymu, tapo ne dėl savo algos. Rusijoje yra didžiulė korupcija, manau, kad žinome tai, galėtume tai viešinti, galėtų būti tolesni tyrimai, kaip Rusijos mafija dar veikia“, – dėstė senatorius.

Anot jo, naujos sankcijos galėtų būti taikomos V. Putino aplinkos žmonėms, jos taip pat galėtų būti pritaikytos finansinėms institucijoms.

„Nuostabu, kaip Lietuva atsigavo po ankstesnių sankcijų poveikio, kurį pajuto Rusijai įvedus sankcijas po invazijos į Krymą ir Ukrainą“, – pažymėjo jis.

Vis dėlto J. McCainas mano, kad kadenciją baigiančio Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos atsakas į Rusijos organizuotas kibernetines atakas nebus reikšmingas.

„Turėtume išgirsti pareiškimų, kad Obamos administracija imasi veiksmų. Aš juos sveikinu, bet jie yra labai, labai pavėluoti“, – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute ketvirtadienį sakė J. McCainas.

„Žinant Obamos administraciją, jie nebus reikšmingi ar rimti“, – pridūrė jis.

Pats politikas siūlo už tai Rusijos prezidentui V. Putinui ir jo aplinkos žmonėms įvesti sankcijas.

JAV žvalgyba teigia, kad kibernetinėmis atakomis Maskva siekė kištis į šių metų rudenį vykusius šalies prezidento rinkimus, kad juos laimėtų išrinktasis šalies vadovas Donaldas Trumpas.

J. McCainas teigė, kad JAV turėtų skirti daugiau lėšų kibernetiniam saugumui, nes jį užtikrinti yra sunkiau nei patiems vykdyti kibernetinius išpuolius.

B. Obama atsakomųjų priemonių prieš Rusijos kibernetines atakas pažadėjo imtis likus kelioms savaitėms iki jo kadencijos pabaigos.