„Aš džiaugiuosi mūsų tarpusavio santykiais, mūsų tarpusavio įsipareigojimais, ypač šiais padidėjusios grėsmės laikais. Sunkiais laikais draugystė reiškia daugiau. Mes tikėjomės, kad mums neteks daugiau pamatyti tokios patirties, kokią turėjote jūs“, - spaudos konferencijoje Seime antradienį sakė J. Shimkus.

Jis taip pat gyrė Lietuvos pasiekimus per 25-erius Nepriklausomybės metus, pasakojo savo vizito metu aplankęs Suskystintųjų gamtinių dujų terminalą, ir JAV karius Rukloje.

„Mano manymu, puiku, kad Lietuvoje yra JAV karių pamaina, ir tai yra svarbu ne tik Lietuvai, mano manymu, labai svarbu ir mūsų kariams susidurti su draugystės, svetingumo patirtimi, o taip pat ir nesavanaudiškos tarnybos svarba regionuose, kuriuose būti reiškia padėti stiprinti demokratiją ir laisvę“, - kalbėjo J. Shimkus.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojami nuo 2014 metų pavasario, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje. Be to, Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės bei jūros apsaugą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)