Tikrą košmarą išgyvenusi 79 metų moteris, skelbia LNK žinios, į kaimą persikėlė neseniai, iki tol gyveno vienkiemyje, ja rūpinasi socialiniai darbuotojai. Pensininkė buvo užpulta šeštadienio rytą, kai aštuoniolimetė mergina ir vaikinas išlaužė jos namo duris ir įsiveržė į vidų. Kaip pasakojama reportaže, užpuolikai reikalavo cigarečių ir pinigų.

Kankinimus ištvėrusi moteris, matoma vaizdo siužete, žurnalistus pasitiko kruvina striuke, jos ranka buvo apibintuota, taip pat kruvina. Kad senolė buvo žvėriškai mušama išduoda mėlynės ir nubrozdinimai ant jos veido.

„Pradėjo mušti. Mušė, daužė su visokiais strypais, su plytgaliais, su peiliu ranką perdūrė“, – apie savo išgyvenimus LNK žinioms pasakojo nukentėjusioji senolė Irena.

Sumušta senolė

Paklausta, ar bandė šauktis pagalbos, moteris atsakė: „Bandžiau. Kai šaukiau, dar labiau mušė. Dar užvertė dujinę, išmušė stiklą dujinės ir su ta dujine norėjo mane užmušti. Tai šiaip taip likau gyva.“

Egzekucija, skelbiama reportaže, truko ilgiau nei pusvalandį, jaunuoliai moterį talžė pakaitomis. Įsilaužėliai vartė daiktus, ieškojo pinigų, tačiau supratę, kad nieko nepeš, grasino moterį sudeginti.

„Atsuko (dujų- DELFI) balioną, jis pradėjo šnypšti. Norėjo uždegti trobą, kad aš sudegčiau. Aš šiaip taip ištiesiau ranką ir užsukau balioną. Kiek aš vargau, jezus marija“, – sunkiai rinkdama žodžius kalbėjo Irena.

Nieko neradę ir pavargę sužvėrėję jaunuoliai senolę paliko. Kraujo klane subadytą ir sulaužytais kaulais pensininkę rado po kelių valandų į svečius užsukęs kaimynas.

„Išsigandau. Kaip kitaip. Aš nesu tokio vaizdo matęs, tokio bardako. Buvo kraujo, viskas buvo išvartyta. Kai atvažiavo policija, leido sutvarkyti, tada viską aptvarkiau“, – apie įvykį pasakojo moters kaimynas Žydrūnas Milešius.

Į nusikaltimo vietą iškviesti pareigūnai, skelbiama reportaže, žiauriu elgesiu įtariamą merginą sulaikė dar tą patį vakarą – ji buvo girta. Tuo tarpu su ja buvęs vaikinas buvo pasprukęs į Kauną, jį pareigūnams pavyko sučiupti po paros.

„Pirmą įtariamąjį pavyko sulaikyti pakankamai greitai, nes įvykio vietoje atlikus intensyvius paieškos veiksmus jis buvo surastas bėgantis. Su kitu įtariamuoju buvo sunkiau, nes jis pasišalino iš įvykio vietos ir buvo sulaikytas po paros Kauno mieste“, – teigė Akmenės rajono policijos viršininkas Rolandas Karius.

Žiauriai sumušta senolė savo budelius pažinojo. Žurnalistams ji sakė, kad užpuolikai gyveno tame pačiame kaime ir gerais darbais nepasižymėjo.

Sumuštos senolės namai

Pensininke rūpinasi socialiniai darbuotojai. Kaip teigiama reportaže, neseniai seniūnija padėjo persikelti jai iš vienkiemio arčiau miestelio, kur gyvenimas turėjo būti saugesnis.

„Ji buvo sunkiau pasiekiama ir atrodė, kad šalia gyvenvietės, šalia aplinkinių gyventojų, netoliese esančių kaimynų aplinka bus saugesnė, bet, deja, reikia konstatuoti faktą, kad tokių įvykių būna visur“, – žurnalistams teigė Ventos seniūnė Genovaitė Mačiuvienė.

Tikrą siaubą išgyvenusi senolė viliasi, kad negailestingai su ja pasielgę jaunuoliai gaus, ko nusipelnė. Pirmadienį policija LNK žinioms sakė, kad įtariamieji apklausiami, bus sprendžiama, ar juos suimti.