„Kiekvienas partijos narys nori laimėti rinkimus, jeigu nepasisekė, reiškia, kad suklydome kažkur. Bet kokiu atveju šiuose rinkimuose daug ką lėmė ir asmenybės“, – tikino R.Karbauskis.

Jis taip pat sakė, kad rezultatas jo netenkina.

„Rezultatas nėra toks, koks mus tenkintų. Iš tų dviejų kandidatų laimėjo tas, kuris buvo verčiausias“, – tikino R.Karbauskis.

Jis taip pat sureagavo į S.Skvernelio pareiškimus.

„Ten nieko nebuvo kažko pasakyta, dėl ko aš turėčiau su juo aiškintis“, – R.Karbauskis įvertino S.Skvernelio pareiškimus.

Paklaustas, kaip vertina Sauliaus Skvernelio pareiškimus apie tai, kad turi planų, galbūt nesusijusių su „valstiečių“ partija, atsakė: „Nežinau, sunku vertinti. Nekalbėjome apie tai“.

Paprašytas įvertinti premjero pareiškimus apie tai, kad blogai žadėti per daug, jis pasakė, kad kiekvienas partijos vadovas turi norėti laimėti rinkimus ir tokius pareiškimus vertina „normaliai“.

Į klausimą, ar galima tikėtis kokių nors kardinalių pokyčių „valstiečių“ partijoje, atsakė: „Spręsime“.

Paklaustas, kada spręs ir kokiu būdu, teištarė: „Kažokiu būdu spręsime“.

Po Viktoro Pranckiečio pareiškimo, kad du mandatai „valstiečiams“ yra geras rezultatas, R. Karbauskio buvo klausiama, kaip jis vertina tokius Seimo pirmininko žodžius: „Nežinau, Seimo pirmininkui taip atrodo, man neatrodo, dabar jau pradeda keistis požiūriai“.

R. Karbauskis pripažino, kad partijos viduje buvo nepasitenkinimo, kad EP sąrašo viršuje yra ne partijos nariai. „Bet jei iš Seimo išeitų dar du Seimo nariai, tai mums būtų labai sunku surinkti daugumą balsuojant“, – paaiškino jis.

Į klausimą, ar mato ženklų, kad gali įvykti partijos skilimas, jis pasakė: „Nežinau, čia viskas priklauso nuo ambicijų, kas kokių turi. Jei žmonės, atėję dirbti, galvoja apie save, o ne apie valstybę, tai tikriausiai ne. Bet jei kas nors pradės skaičiuoti, kas kam labiau apsimoka, jei vertins, kad Seimo rinkimų rezultatas nebus toks palankus, kaip praeitų, tai gali viskas baigtis tuo, kad žmonės pradės galvoti, kaip jiems geriau“.