LRT televizijai S. Jakeliūnas pareiškė, jog V. Pranckietis naudojasi savo pareigomis siekdamas žiniasklaidos dėmesio ir kritikuodamas „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį bei pačią partiją.

„Tai jo darbas turbūt turėtų būti užsitikrinti pasitikėjimą pačioje frakcijoje ir partijoje, bet vietoj to jis naudojasi eteriu naudodamasis savo pozicija. Manau, tai sukelia ne tik R. Karbauskio, bet ir visos frakcijos reakciją. Vakar mes kelias valandas apie tai diskutavome. Manau, kad po šių veiksmų Seimo pirmininkas sumažino pasitikėjimą frakcijoje, nežinau kuo tai baigsis“, – sakė S. Jakeliūnas.

Anot S. Jakeliūno, jo paties pasitikėjimas Seimo pirmininku „smarkiai sušlubavo“ prieš metus po balsavimo Seime dėl tuometinio parlamentaro Mindaugo Basčio apkaltos.

„Mano pasitikėjimą jis (V. Pranckietis – BNS) beveik buvo praradęs tuomet, kai buvo pasakęs, kad tie Seimo nariai, kurie balsavo prieš M. Basčio apkaltą iš esmės balsavo prieš valstybę. Tie visi 56, tarp kurių buvau ir aš“, – sakė S. Jakeliūnas.

„Manau, kad jam reikėtų įvertinti savo gebėjimus atstovauti visai valstybei ir visam Seimui“, – pridūrė S. Jakeliūnas.

Parlamentaras svarstė, jog „valstiečių“ partija turi ne tik įvertinti buvusių trijų rinkimų rezultatus, bet ir ruoštis būsimiems Seimo rinkimams, stiprinti koaliciją.

„Tas vienas ar kitas postas tikrai nėra esmė. Aš niekada nebuvau įsikibęs į postą, aš niekada jo nesiekiau, nesiekiau ir finansų ministro posto. Tai aš manau, kad tokio požiūrio, tokios nuostatos tikimasi iš visų, tame tarpe ir iš Seimo pirmininko“, – teigė S. Jakeliūnas.

Jis liepos pradžioje paliks Seimą, nes buvo išrinktas į Europos parlamentą (EP). S. Jakeliūnui galimybė patekti į EP atsirado po to, kai iškovoto mandato atsisakė krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti atsisako ir ragina „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį pasitikrinti pasitikėjimą partijoje.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną, kurį skiria Seimas, motyvuotu raštu gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis (29) Seimo narių. Sprendimas dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra reikia ne mažiau kaip 71 balso.