„Mokesčius mažinti reikia turėti finansavimo šaltinį. Tai aš nežinau ką „Tvarka ir teisingumas“ siūlo šia prasme“, - „Žinių radijui“ kalbėjo S. Jakeliūnas, pabrėždamas, kad visgi apie „Tvarkos ir teisingumo“ keliamus reikalavimus galima diskutuoti.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis pastarąją savaitę pareiškė, kad, jei bus atsižvelgta į 15 „tvarkiečių“ reikalaujamų politinių punktų, partija gali pasirašyti frakcinį susitarimą su valdančiosiomis „valstiečių“ ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijomis.

Tarp delfi.lt paviešintų „Tvarkos ir teisingumo“ reikalavimų - siekis minimalų atlyginimą didinti iki 50 proc. vidutinio atlyginimo, nustatyti lengvatinį 9 proc. tarifą šilumos gamyboje naudojamam kurui, PVM mokėjimo prievolę perkelti pirkėjui, vidutinį darbo užmokestį 2019 m. pakelti iki 1000 eur., nustatyti, kad motinystės išmokos 1 metais būtų 100 proc. darbo užmokesčio, o 2 metais - 75 proc. darbo užmokesčio.

Nori dar vieno klausimo Karbauskio tyrime

Valdantieji prakalbo, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio inicijuojamas naujas parlamentinis tyrimas galėtų būti papildytas, įtraukiant klausimą apie antrąją pensijų pakopą.

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno, svarbu išsiaiškinti, kodėl atsirado būtent tokia pensijų kaupimo sistema ir kas tam darė didžiausią įtaką.

Tai S. Jakeliūnas sakė „Žinių radijui “ komentuodamas opozicijos ketinimu kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl valdančiųjų iniciatyva patvirtintos pensijų sistemos reformos.

Pasak jo, tyrimo laikotarpis galėtų apimti 2001 ir 2002 metus.

Opozicija kritikuoją pensijų sistemos reformą. Pasak jų, reforma atlikta skubotai ir kėsinasi sugriauti žmonių pasitikėjimą pensijų kaupimo sistema.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pataisas dėl pensijų kaupimo reformos pasirašė.