Taip jis įvertino G. Landsbergio pasakymą penktadienį „Žinių radijui“, kad po 2020 m. Seimo rinkimų valdančiųjų priimtos pensijų ir mokesčių reformos gali būti atšauktos, nes dėl jų jau dabar nesutaria premjeras Saulius Skvernelis ir S. Jakeliūnas.

„Čia akivaizdus bandymas supriešinti mane su premjeru ar su vyriausybe. Aš ne tik kad pritariau toms reformoms, aš iš tikrųjų jas inicijavau, kadangi aš ir buvau rinkimų programos finansinės dalies autorius“, - Eltai aiškino S. Jakeliūnas.

Politikas pripažino, kad dėl kai kurių mokesčių ir pensijos reformų aspektų nuomonės su vyriausybe išsiskyrė, tačiau, tvirtino S. Jakeliūnas, dėl to pavyko susitarti ir pasiekti tam tikrų vyriausybės išlygų.

„Kalbėti apie kažkokį skilimą ar riziką pensijų ir mokesčių reformų stabilumui visiškai nėra pagrindo. Gabrielius Landsbergis siekia tiesiog skaldyti ir kartu, kalbėdamas apie 2020 m. Seimo rinkimus, matyt, daro prielaidą, kad jie jau laimės rinkimus. Dėl to aš nesu įsitikinęs“, - pabrėžė S. Jakleliūnas.

Anot jo, konservatorių lyderis taip elgiasi, nes jam nepavyko išprovokuoti pirmalaikių Seimo rinkimų.

„Kadangi jam nepavyko išprovokuoti pirmalaikių rinkimų, tai, matyt, toliau bando ir skaldyti, ir reklamuotis“, - apibendrino S. Jakeliūnas ir pridūrė, kad tokie pareiškimai kurso nestabilią padėtį politinėje ir ekonominėje aplinkoje.

G. Landsbergis penktadienį „Žinių radijui“ teigė neatmetąs galimybės, kad po 2020 m. Seimo rinkimų dalis šiuo metu priimtų reformų gali būti atšauktos.

Pasak jo, visi svarbesni valstybei sprendimai, valdančiųjų priimti ypatingos skubos tvarka, ne tik kuria negerą principą, tačiau išduoda ir tai, kad S. Skvernelis ruošiasi prezidento rinkimams.

Kaip vieną priimtų reformų nestabilumo priežasčių G. Landsbergis įvardino išsiskiriančias premjero ir S. Jakeliūno pozicijas.

„Koks signalas siunčiamas gyventojams ir kaip tai paaiškinti? Neatsitiktinai kalbu, kad mokesčių ir pensijų sistemos pertvarka yra S. Skvernelio rinkimų kampanijos dalis, tačiau, jei tavo dešinioji ranka finansų klausimu pasisako prieš reformas, manau, jos visiškai netvarios, o tai grėsmingas signalas valstybei. Neatmesčiau, kad po 2020 m. Seimo rinkimų reikės iš naujo peržiūrėti reformas ir labai gali būti, kad daugelis jų bus atšauktos“, - penktadienį samprotavo G. Landsbergis.