Lietuvos advokatūros atstovė Saulė Norvilaitė BNS patvirtino, kad J.Pagojus kelioms savaitėms buvo įdarbintas sekretoriumi, tačiau nuo pirmadienio nebedirba.

Naujo nuolatinio sekretoriaus Lietuvos advokatūra dar nesusirado, tačiau, pasak S.Norvilaitės, J.Pagojus nebedirba, nes jis nėra išsilaikęs advokato egzamino, tad jo kvalifikacija nėra pakankama sekretoriaus darbui.

„Jis visgi nėra advokatas ir jis ketina laikyti egzaminą, norėtų tapti advokatu. Tai jis kaip ir neturi pakankamai kvalifikacijos šitam darbui kol kas“, – BNS sakė S.Norvilaitė.

Socialdemokratas J.Pagojus pernai lapkričio pabaigoje buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog 2015 metų gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Gruodį jis atsistatydino iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų ir sustabdė narystę partijoje.

J. Pagojus 2012–2014 metais dirbo J.Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų. 2016 metų vasarą jis laimėjo konkursą tapti VVTAT direktoriumi.