Ketvirtadienį susirinkusi skyriaus konferencija neturėjo kvorumo ir nepriėmė sprendimo dėl laikinojo skyriaus pirmininko. 

Kita skyriaus konferencija planuojama tik rudenį, tačiau laikinąjį pirmininką gali paskirti skyriaus taryba. 

J. Olekas iš Vilniaus skyriaus pirmininko pareigų pasitraukė reaguodamas į kritiką dėl prastų socialdemokratų rezultatų Europos Parlamento rinkimuose. Jis prisiėmė atsakomybę už blogus socialdemokratų rezultatus Vilniuje.

„Nepasiekėme užsibrėžto tikslo, todėl turime prisiimti atsakomybę – tiek skyriaus pirmininkai, kur rezultatai mažesni nei vidutiniai, tiek, man atrodo, ir kiti asmenys, kurie vadovavo rinkimų kampanijai“, - tuomet sakė politikas.

Vilniaus skyriuje yra net 9 vicepirmininkai, kurie laikinai galėjo pavaduoti J. Oleką, tačiau socdemai pasiekė tik tokį kompromisą.

Vicepirmininkų pareigas eina Vitalija Kliukienė, Auksė Kontrimienė, Antanas Kurpis, Vida Martišienė, Vytautas Milėnas, Saulius Povilaitis, Juras Požela, Rimantas Vaitkus ir Elžbieta Žurovska-Puodžiūnienė.

Vilniuje socialdemokratai per Europos Parlamento rinkimus gavo tik 12,10 proc. balsų.

Juos pralenkė konservatoriai (21,76 proc.), liberalai (20,37 proc.) ir Lenkų rinkimų akcijos bei Rusų aljanso blokas (15,72 proc.).

J. Olekas ėjo ne tik Vilniaus skyriaus pirmininko, bet ir Centrinio rinkimų štabo nario pareigas. Rinkimų štabo vadovas buvo teisingumo ministras, partijos vicepirmininkas Juozas Bernatonis.