Tai ministras sakė trečiadienį opozicinės Tevynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje aptariant šalies gynybos aktualijas įvykių Ukrainoje kontekste.

„Dirbu, dirbsiu krašto apsaugos ministru taip, kaip reikia dirbti, jeigu išrinks, tikrai sakiau, kad išvažiuosiu į Europos Parlamentą, bet dabar galiu pasakyt, kad gali būti visaip, jei situacija bus tokia, kad bus negalima palikti šio posto“, - sakė ministras.

J.Olekas Socialdemokratų partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąraše įrašytas trečiuoju numeriu. Jis yra viešai skelbęs, kad išrinktas vyktų dirbti Europos Parlamente. Konservatoriai jo klausė, kiek dėl šios perspektyvos jis yra angažuotas darbui krašto apsaugos ministro poste.

Klausiamas, apie galimus scenarijus Ukrainoje, jis minėjo nuo įšaldyto konflikto Kryme iki tiesioginės karinės agresijos. Ministras pažymėjo, kad šioje situacijoje Lietuvai būtina kolektyvinė gynyba, nes vieniems apsiginti būtų sunku.

„Nereikia būti naiviems ir turime aiškiai pasakyti: mums vieniems gintis bus labai sunku. Mums normaliai apginti valstybę reikia kolektyvinės gynybos“, - trečiadienį opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje sakė J.Olekas, pažymėjęs, jog Lietuvos gynybos biudžetas yra 90 kartų mažesnis nei Rusijos.

Klausiamas, ar siūlys peržiūrėti biudžetą ir daugiau lėšų numatyti Krašto apsaugos ministerijai, ministras atsakė, kad klausimas sudėtingas, nes su siūlymu skirti papildomai lėšų gynybai ministerija turėtų nurodyti ir jų galimą šaltinį.

Jis pažymėjo, jog Rusijos veiksmai suaktyvėjo ir ties Lietuvos siena, Karaliaučiuje, dėl to Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę į Zoknius atsiuntė šešis papildomus "F-15" naikintuvus Baltijos šalių oro policijos misijai sustiprinti.