„Kalbėjau su J.Bernatoniu ir J.Pagojumi, jie abu šią informaciją neigia“, - BNS sakė J.Bernatonio patarėjas viešiesiems ryšiams Sergejus Tichomirovas.

Apie galimą J.Bernatonio ir J.Pagojaus giminystę trečiadienį paskelbė „Info TV“.

J.Pagojus iš naujųjų teisingumo ministro pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad pernai policijos pareigūnams jis įkliuvo vairuodamas neblaivus.

Socialdemokratų partijos lyderis ir premjeras Algirdas Butkevičius sako apie J.Pagojaus pažeidimą nežinojęs, kai šio kandidatūra į teisingumo ministrus buvo svarstoma partijoje. Jis taip pat apkaltino teisingumo ministrą Juozą Bernatonį, kad jis sukėlė „didelę grėsmę partijos reputacijai ir būsimam LSDP darbui valdančioje koalicijoje“.

J.Bernatonis apie J.Pagojaus nusižengimą žinojo, tačiau neinformavo apie tai partiečių ir visuomenės. Siekdamas išsiaiškinti visas su šia istorija susijusias aplinkybes A.Butkevičius kreipėsi į partijos Etikos ir procedūrų komisiją.

Apie politiko vairavimą būnant neblaiviam svarstant jo kandidatūrą į teisingumo ministrus buvo informuoti tiek paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė.

28-erių J.Pagojus 2012–2014 metais dirbo J.Bernatoniu patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų. Praėjusio Seimo kadencijai einant į pabaigą, 2016 metų vasarą jis laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi.