Politikos apžvalgininkas pirmadienį „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ sakė, kad artėjant Seimo rinkimams svarbu aiškiai matyti, su kokia vėliava konservatoriai eina į rinkimus, o kol kas to nesimato.

„Partijoje dabar prasidėjo diskusijos apie vertybes. (...) Partijos pirmininkas skelbia, kad „padariau vieną klaidą per penkerius vadovavimo metus, kad reikėjo tokias diskusijas vesti visą laiką“. Reikėjo pridurti, kad jis padarė dar vieną klaidą – kad penkerius metus reikėjo vadovauti partijai, ir ruošti ją rinkimams. Susigriebta tik dabar, ir klausimas, ar tai jau pasiruošimas rinkimams, ar ne. Jeigu vis dar spėliojame, tai konservatoriams gali pritrūkti laiko paruošti normalią rinkimų platformą“, – sakė V. Valentinavičius.

Masiuliui patartų saugiai palaukti

Kalbėdamas apie Roko Masiulio politinę perspektyvą, apžvalgininkas sakė, kad, jo nuomone, jam būtų labai rizikinga jungtis prie naujos politinės jėgos, ypač, jeigu jos priešakyje būtų Rimantas Jonas Dagys.

MRU dėstytojo nuomone, neapsimokėtų R. Masiuliui eiti į rinkimus ir su konservatoriais, nes tokiu būdu jis patvirtintų „Ramūno Karbauskio sąmokslą“, kad jis yra jų žmogus.

„Taip jis prarastų savo pagrindinį pranašumą. Jis yra profesionalas vadybininkas, kuris užsirekomendavo ne tik šitoje Vyriausybėje, bet ir ankstesnėje“, – sakė V. Valentinavičius.

Jo nuomone, saugiausia išeitis R. Masiuliui būtų nesijungti prie sąrašų rinkimų kampanijoje, ir laukti pasiūlymų iš būsimos Vyriausybės.

„Tokiu būdu, jis politiškai nerizikuoja, ir išvengia tiesioginių pasitaškymų su R. Karbauskiu“, – kalbėjo V. Valentinavičius.

Valstiečiai pasirinko kariauti prieš konservatorius

„Valstiečiams“ politikos apžvalgininkas šių metų Seimo rinkimuose prognozavo žymiai žemesnį rezultatą nei buvo 2016 m. Tačiau, pasak jo, jis gali būti aukštesnis nei būdavo anksčiau, kai iš viso Seime būdavo vienas arba du „valstiečių“ atstovai.

„ Rinkiminė kampanija jau vyksta, jos esmė yra mobilizuoti savo rinkėjus prieš konservatorius. Visos tyrimų komisijos groja šitą plokštelę. Čia sukrenta ir S. Skvernelio pareiškimai. Šita kampanija bus tęsiama. Klausimas, kiek tuo galima laimėti“, – sakė V. Valentinavičius.

Jo nuomone, R. Karbauskio pasitraukimas iš Seimo Kultūros komiteto pirmininko ir frakcijos seniūno pareigomis susijęs su noru mažiau rodytis viešojoje erdvėje.

„Galime įtarti, kad R. Karbauskis staiga suvokė, kad jam taip daug mirgėti viešojoje erdvėja, kaip dabar, nelabai naudinga. (…) Būtų logiška dominavimą viešojoje erdvėje susieti su reitingų kritimu. Bet cia yra didelis klausimas, ar jis pasitraukė iš (...) posto, ar jis pasitraukia iš viešosios erdvės“, – svarstė V. Valentinavičius.