„15 val. įvyko premjero ir prezidento susitikimas“, – tai DELFI patvirtino premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

DELFI žiniomis, buvo aptariamos ministrų kandidatūros, bet teikimo neįvyko.

„Premjeras laikysis nuostatos, kad per penkiolika dienų turi pateikti kandidatūras“, – sakė T. Beržinskas.

Tai, kad ketvirtadienį po komentarų žiniasklaidai S. Skvernelis dar kartą apsilankė Prezidentūroje, DELFI patvirtino ir prezidento komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas.

„Vyksta konstruktyvios konsultacijos dėl proceso ir kandidatūrų. Turime 15 dienų, per tą laiką viską susiderinsime“, – DELFI teigė A. Zabarauskas.

Pasak prezidento atstovo, kitą savaitę prezidentas norės susitikti su ministrais – tiek su naujais siūlomais, tiek su tai, kurie liks. „Aptarti jų prioritetinius darbus, ką dar galima padaryti per pusantrų metų“, – teigė A. Zabarauskas.

Jo teigimu, šie susitikimai bus viešai skelbiami darbotvarkėje.

Į klausimą, kodėl antrasis prezidento ir S. Skvernelio susitikimas nebuvo viešai įrašytas į prezidento darbotvarkę, A. Zabarauskas atsakė, kad tai buvo tik „standartinė darbinė konsultacija“.

DELFI primena, kad po pirmojo susitikimo ketvirtadienio dieną S. Skvernelis taip pat teigė, kad vyksta diskusijos. Tiesa, nors jo patarėjas S. Malinauskas žiniasklaidai įvardijo tris galimus ministrus, pats S. Skvernelis net po susitikimo su G. Nausėda nenorėjo patvirtinti, kad buvo kalbama būtent apie įvardytus asmenis.

Pasirašius sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo keičiasi trys ministrai. Socialdarbiečiai į žemės ūkio ministrus siūlo Andrių Palionį. Lietuvos lenkų rinkimų akcija į vidaus reikalų ministrus siūlo Jaroslavą Narkevičių, o į susisiekimo ministrus – Vladislavą Kondratovičių.

Ketvirtadienį „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad šie kandidatai jau praėjo visus reikiamus patikrinimus, ir dėl nei vieno jų nebuvo gauta pastabų.