Galima sakyti, kad buvęs advokatų tarybos pirmininkas I. Vėgėlė labiausiai dėmesį į save atkreipė 2021 metų rugpjūčio mėnesį, kai Birštone vykusiame Advokatų tarybos susirinkime pasakė vėliau plačiai cituotą kalbą. Joje I. Vėgėlė negailėjo kritikos valdantiesiems, o jų priimamus sprendimus dėl vakcinacijos ir neteisėtų migrantų pavadino prievarta, įžvelgdamas juose pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių pažeidimus.

Savo kalboje teisininkas teigė, kad valdžios priimami sprendimai dėl karantino, vakcinacijos ar neteisėtų migrantų pažeidžia dalies visuomenės teises ir laisves.

I. Vėgėlės teigimu, šalyje nepaisoma teisės aktų priėmimo teisinės hierarchijos, kai dalis ribojimų visuomenei primetami ne įstatymu, o Vyriausybės nutarimais ar operacijų vadovo sprendimais, taip pat kritikavo valdančiųjų pasirinkimą iš sprendimų priėmimo eliminuojant teisininkų bendruomenę.

Tuometis Advokatų tarybos pirmininkas tada taip pat atkreipė dėmesį, kad tokie priimami sprendimai ne tik segreguoja visuomenę, ją priešina, bet ir pažeidžia tiek Konstituciją, tiek tarptautines konvencijas, kurių Lietuva įsipareigojusi laikytis.

Politikų reakcijos

Iš karto po šios kalbos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas Andrius Kubilius feisbuke jau tada konstatavo, kad I. Vėgėlė dalyvaus 2024 metų prezidento rinkimuose, kuriuose konkuruos su dabartiniu šalies vadovu Gitanu Nausėda ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadove Vilija Blinkevičiūte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)