Naujo svarstomo suvaržymo esmė, kad Galimybių pasas už testą nebebūtų išduodamas. Vadinasi, vakcinos neturintis ar koronavirusu nepersirgęs asmuo negalėtų užeiti nei į barą, nei į prekybos centrą.

„Tas testavimas vis dėl to neužtikrina infekcijos neplitimo. Tie žmonės, kurie pasidarė testą šią minutę yra neigiami, bet gal jis kur pasivaikščiojo per tas kelias dienas, jis jau gali būti teigiamas. Ir tai neužkardo infekcijos plitimo“, – taip pirmadienį žurnalistams sakė premjerės Ingridos Šimonytės patarėja Živilė Gudlevičienė.

Anot premjerės patarėjos, tai šį klausimą šiuo metu diskutuoja ministerijos. Bet iš valdžios ir vėl skirtingos žinutės. Nes sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tokio premjerės patarėjos pareiškimo nekomentuoja.

„Yra daug įvairių svarstymų, daug pasiūlymų. Norėčiau komentuoti tuos, kurie yra išdiskutuoti. Nesu pasiruošęs dabar atsakyti“, – sakė A. Dulkys.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Remigijus Žemaitaitis mano, kad tai tik gąsdinimas siekiant, kad kuo daugiau nuspręstų vakcinuotis.

„Jeigu kažką nori pasiekti, vien pistoleto neužtenka, reikia ir saldainio. Tai šiuo atveju I. Šimonytė saldainio neturi. O kalba apie mokesčių didėjimą, kas negavo vakcinos, atleidinės iš darbo. Dar vienas bandymas įbauginti visuomenę“, – pasiūlymą komentavo parlamentaras.

Apskritai atsisakyti Galimybių paso kol kas neplanuojama.

„Jeigu skaičiai gerėtų, tai gal ir būtų galima svarstyti, ar kažkaip kitaip keisti strategiją. Aš kol kas nematau, kad skaičiai gerėtų. Bet svarbiausia yra išlaikyti ekonomiką atvirą.

Jeigu mes išjungsime Galimybių pasą ir tada reikės įvesti karantiną, uždaryti verslus. Tai gal geriau laikykime Galimybių pasą“, – LNK sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.