„Pajėgumų tikrai buvo daugiau, nei reikia, nes pastoviai buvo laikomi pareigūnai ir technikos vienetai rezerve nuo pat pirmos dienos, kai sutelkėme pajėgas. (...) Nė vienas darbo baras, nė viena technika, pastatyta konkrečiai užduočiai, nebuvo nuimta nė minutei“, – trečiadienį neeiliniame Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje sakė M. Kanapickas.

Pasak jo, gaisro gesinimas iš oro buvo sunkiai įmanomas dėl to, kad patalpose buvo degių medžiagų.

„Kalbant apie gesinimą iš oro, vizualus palyginimas toks: reikia atitraukti visas pajėgas, kurios yra viduje, bando prieiti prie židinio, nes patalpose aplink prikrauta begalė degių medžiagų. Tos patalpos taip pat degė. Dabar ką matome iš oro, tai tik dalis gaisro ploto. Jeigu atitrauksi pajėgas ir bandysi gesinti iš oro, naudojant sraigtasparnius, didelė rizika, kad jie gali nepataikyti į epicentrą ir sukelti pastato griūtį“, – kalbėjo M. Kanapickas.

Spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)