Vilniečių redakcijai atsiųstose nuotraukose iš tiesų matyti sužymėti medžiai. Ir žvelgiant į šias fotografijas tikrai gali susidaryti įspūdis, kad ruošiamasi kirtimams.

Delfi nuvyko į vietą ir apžiūrėjo situaciją. Sutikta moteris, nenorėjusi, kad žurnalistai paviešintų jos tapatybę, teigė labai išgyvenanti dėl planuojamų kirtimų.

„Matote, kaip yra. Šitoje vietoje prasideda regioninis parkas. Čia yra labai gražus miškas. Mes, vietiniai, jį labai mėgstame. Ir galiausiai šalia buvo pribraižyta sklypų. Jie atiteko privatiems asmenims. Mums žadėjo, kad niekas nieko nekirs, bet jau pažymėti medžiai. Tai, reiškia, kad kirs – mus apgavo. Anksčiau čia buvo miškas, o dabar – mažaaukštė statyba. Galima statyti“, - piktinosi šalia gyvenanti moteris.

Tačiau Delfi pradėjus aiškintis situaciją ir susipažinus su teritorijų planavimo dokumentais pasidarė aišku, kad kirtimai iš tiesų numatyti, tačiau ne privačiuose sklypuose, bet valstybiniame miške.

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad Pavilnių regioniniame parke iš tiesų yra planuojami miško kirtimai. Ji paaiškino, kodėl jie planuojami ir laikėsi pozicijos, kad kirtimai šiuo atveju neišvengiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)