Aplinkosaugininkams atlikus tyrimą paaiškėjo, kad stumbro patelė subrakonieriauta per vykdytą varyminę medžioklę.

Stumbrų medžioklė Lietuvoje yra uždrausta. Šie gyvūnai yra saugomi. Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą kaip saugomas žinduolis.

Už stumbro subrakonieriavimą politikui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų, teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 5 metų ir privalomas pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimas. Taip pat jam reikės atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, kuri siekia beveik 12 200 eurų.

DELFI su pačiu Jonu Slapšinsku susisiekti pavyko tik jau pasirodžius publikacijai.

Politikas aiškino, kad medžioklė vyko oficialiai. Esą įvyko žmogiškoji klaida, kai jis neįžiūrėjo stumbro.

„Aš dalyvavau oficialioje medžioklėje – varyminėje. Ir man išbėgo didelis būrys šernų. Tarp šernų buvo ir ta patelė. Ji pakankamai toli buvo ir aš jos neįžvelgiau. Aš jos nebūčiau medžiojęs. Nemačiau jos – tai mano žmogiškoji klaida”, - savo versiją pateikė medžiotojas.

Anot jo, žalą gamtai jis jau padengė.

„Kai priėjau, išsiaiškinau, kad tai patelė. Iš karto medžioklės vadovas iškvietė gamtos apsaugą. Ji atvažiavo po pusvalandžio. Surašė protokolą. Suformino dokumentus. Žalą padengiau šiandien, kai atsidarė bankas. Čia nebuvo brakonieriavimas”, - dėstė politikas.

Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė DELFI informavo, kad šiuo metu dėl šios medžioklės aplinkosaugininkai vykdo tyrimą.

Jau publikavus tekstą, DELFI gavo daugiau informacijos iš Aplinkos apsaugos departamento.

„Papildomai informuoju, kad gavę papildomos informacijos, jog asmuo yra viešas, patiksliname, kad Jonui Slapšinskui yra surašytas administracinės teisės nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 290 str. 8 d. Pagal ANK 614 str. 1 d. 1 p., byla bus perduota nagrinėti teismui. Atkreipiame dėmesį, kad kol nutarimas nėra įsiteisėjęs, negalima teigti, jog asmuo yra kaltas", - informavo I. Krikštopaitytė.

J. Slapšinskas yra Utenos rajono savivaldybės tarybos kontrolės komiteto pirmininko pavaduotojas, buvęs savivaldybės administracijos direktorius.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai J. Slapšinskas yra nurodęs esantis Utenos Rotary klubo narys. Taip pat jis nuo praėjusių metų balandžio yra UAB „Utenos vandenys” konsultantas. Nuo 2000 m. priklauso medžiotojų klubui „Vyžuona”.

2019 m. į Utenos rajono tarybą jis išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu.