Tarybos sprendimu, prieš savaitę sudaryta komisija aiškinasi, ar Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvada, jog meras supainiojo viešus ir privačius interesus, yra pakankama priežastis pradėti atstatydinimui.

Komisija darbą turėtų baigti iki kito antradienio, tačiau jos pirmininkas valdančiųjų atstovas „darbietis“ Alfonsas Petrauskas neatmeta, kad gali būti prašoma pratęsti įgaliojimus.

„Sunku ką pasakyti, nes darbas tik prasidėjo, kalbėsimės su kolegomis, kurią dieną galime pasišnekėti, gal bandysime kitą savaitę, atviras klausimas – gal rytoj (...), daug su kuo kalbėsime, kalbų dar daug yra“, – BNS sakė A. Petrauskas.

Jis tikino negalintis komentuoti tyrimo turinio dėl konfidencialumo įsipareigojimų.

Mero atstatydinimą iniciavo 11 opozicijos atstovų. Opozicija R. M. Račkauską kaltina pažeidus tarybos nario priesaiką. Teikime remiamasi VTEK sprendimu, jog meras supainiojo interesus, kai balandžio pabaigoje tarybos posėdžio metu nenusišalino nuo sprendimų dėl kelių projektų, kuriuos rengė ir jo sūnus, įgyvendinimo.

Taryba tuomet nusprendė įgyvendinti ir pašyti Europos Sąjungos paramos Senvagės teritorijos, poeto Juozo Čerkeso-Besparnio sodybos bei Skaistakalnio parko ir jo prieigų sutvarkymui. VTEK išvadose nurodyta, kad prie sutvarkymo koncepcijos kūrimo prisidėjo mero sūnus, tiesiogiai susijęs su mažąja bendrija „Pupa – strateginė urbanistika“.

R. M. Račkauskas anksčiau BNS yra sakęs, jog sūnus buvo vienas iš projekto rengėjų, tačiau tai esą darė neatlygintinai, o rengiant techninį projektą niekaip nedalyvavo. Jis taip pat tikino neturėjęs jokios įtakos viešojo pirkimo konkurso rezultatams. Anot jo, komisijai vadovavo administracijos direktorius Tomas Jukna, o šeši iš devynių narių komisijoje buvo ne savivaldybės, bet Architektų sąjungos atstovai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)