Marijampolė
Šoferiams trūksta rimtumo

Nusiskundžiama lengvas mašinas valdančių šoferių nerimtumu. Dabar gatvėse nuolat šlapia, ir automobilistai, vietoj sulėtinę mašinos greitį ties bala dažnai smarkiai pervažiuoja per balą ir atsigręždami juokiasi iš aptaškytų žmonių. Nukentėjusieji skundžiasi laikraštininkams. (m)
Lietuvos žinios. 1939 m. kovo 21 d., 10 p.

Kynai dantistai

Aname „Vilties“ numeryje minėjome, kad Vilniaus gatvėmis valkiojasi kažin-kokia kynė „dantistė“, kuri krapšto iš lengvatikių žmonių dantų... kirmėles. Atsirado dar jos sėbrų. Bal. 25 d. policija suėmė čia du kynu, kuriuodu su „magiškosios“ lazdelės pagalba „gydę“ dantis ir traukę iš jų kirmėles. Tuodu dantistu išvežta iš Vilniaus etapu.

Kynai – kinai

„Viltis“ – tautinės pakraipos visuomenės, literatūros ir politikos laikraštis, ėjęs nuo 1907 m. spalio iki 1915 m. rugsėjo mėn. Vilniuje.
Viltis. 1909 m. gegužės 1 d., 3 p.

Raitas ant 17 pūdų kiaulės

A k m e n ė s m. gyventojui Bernotavičiui iš nakties dingo 17 pūdų kiaulė. Kadangi tą naktį buvo pasnigę, tai aiškiai matėsi, kad vagis ant kiaulės išjojo raitas.
Dienos naujienos. 1932 m. sausio 8 d., 3 p.

Vagis pasiskundė policijai, kad jis... apvogtas

Iš vieno automobilio savininko buvo pavogta padanga. Po kurio laiko į ketvirtąją Kauno policijos nuovadą atėjo kauniškis Povilas Kl. ir raštu pareiškė nusiskundimą, kad jis buvęs iš sakyto automobilio savininko pavogęs padangą. Ją nunešęs prie Nemuno ir paslėpęs šiauduose, kuriuose selininkai miega. Dabar „jo“ padanga dingusi. Povilas Kl. prašė policiją, kad pastaroji „jo“ padangą surastų ir vagilių nubaustų...
Lietuvos aidas. 1939 m. rugpjūčio 22 d., 3 p.

Kaunas
Sulaikė girtą deklamatorių

Šiandien rytą vienoje Žaliojo Kalno gatvėje už triukšmo kėlimą policija sulaikė girtą pilietį O. Jis, be kitko, gatvėje deklamavo patrijotinius eilėraščius, įmaišydamas į juos rusiškų keiksmų.
Rytas. 1935 m. rugpjūčio 1 d., 7 p.

Pavogė nuo kojų batus

Panevėžys. Vienas vietos darbininkas, nusipirkęs naujus batus, sumanė „aplaistyti“. Grįždamas į namus per klaidą atsigulė ne į lovą, bet į griovį... Vidurnaktį atsibudęs, pasijuto esąs basas. Batai buvo dingę be pėdsakų. Dabar vėl su senais batais vaikšto po Panevėžio gatves. (199).
Iliustruotas pasaulis. 1937 m. lapkričio 14 d., 11 p.

Šidlava.Pasikorė vagis ant tvoros benešdamas pavogtą kiaulę. Mat belipdamas su nešuliu per tvorą pasprudo ir, vagis vienoje pusėje, kiaulė kitoje pusėje persivėrus vagį (rusų tautos) užsmaugė, nes jis kiaulę sau prie kaklo buvo prisirišęs.
B. rš. K.
Rygos naujienos. 1914 m. kovo 8 d., 2 p.

Telšių miesto pil. S. pokylyje prisigėręs primušė savo žmoną ir ant rytojaus nuvedęs pas apskr. gyd. išėmė liudymą, kad jo žmona tikrai primušta.
Sr.
Klaipėdos žinios. 1926 m. sausio 31 d., 3 p.

Dvasios be vietos veikia?

Anykščiai. 28. III. pilietis X. užėjo į taip vadinamąjį Anykščių visuomenės klubą užkąsti ir ramiai beužkandžiaudamas nežinia iš ko susilaukė galvon taburetės smūgį. Smūgis tiek buvo smagus, kad apalpo ir atsipeikėjęs nesugebėjo sužinoti, kas jį taip pavaišino.
Humo.
Lietuvos aidas. 1928 m. balandžio 14 d., 4 p.

Besijuokiant plyšo širdis

Panevėžy Ramygalos g. 97 nr. gyventojo tarnaitė juokdamosi išėjo melžti karvių. Čia pat stovįs veršiukas praeinančiai melžėjai įspyrė kojon. Ž. pradėjo labai smarkiai juoktis, besijuokdama sugriuvo ir nebeatsikėlė. Jai plyšo širdis.
Staja.
Dienos naujienos. 1932 m. birželio 1 d., 2 p.

Kaunas

Nuo karščio lenda į šulinį

Antradienį, pil. D-kas, gyv. Rūtų g. 5 nr. nei iš šio, nei iš to išėjo į kiemą ir įšoko į šulinį. Bet, matyt, vanduo buvo peršaltas, nes tuojau pradėjo rėkti, šaukdamas pagelbos. Subėgę kaimynai jį ištraukė. Šuliny paliko švarkas ir kitokios smulkmenos. Sako, kad jis šokęs į šulinį dėl perdidelio karščio.
Dienos naujienos. 1932 m. rugpjūčio 4 d., 3 p.

Šalčio šposai

Šalčiai ne tik bėdų pridaro, bet kartais ir šposų iškrečia. Štai vienas rusų tautybės pilietis arkliais su malkomis važiavo į Kauną ir kol atvažiavo, tai jo barzda prišalo prie apsiausto. Turėjo užeiti į restoraną ją atšildyti, nes buvo pavojaus, kad negalės namuose apsiausto nuimti.
Laikas. 1940 m. sausio 10 d., 4 p.

Gera knyga atskleidžiama susidomėjus ir užskleidžiama pasimokius.