A. Ramanausko byloje nėra jokių duomenų, kurie nurodytų, kur buvo užkastas jo kūnas. NKVDistai bijojo tai užrašyti, kad nenutekėtų informacija. Jie troško, kad niekas niekada nerastų jo palaikų. Todėl nei istorikai, nei archeologai taip ir nežinojo, kur užkasti A. Ramanausko palaikai.

Tačiau „Istorijos detektyvų“ komanda atrado naujus dokumentus, kurie nurodo, kur galimai užkastas legendinis partizanų vadas. Šį atradimą padarė „Istorijos detektyvų“ redaktorius Darius Indrišionis. Jis išanalizavo ir sugretino naujus dokumentus, kurie leidžia identifikuoti konkrečią vietą, kurioje galėjo būti užkasti nukankinto ir sušaudyto A. Ramanausko – Vanago palaikai.

Aišku, tai patvirtinti turės archeologai bei teismo medicinos ekspertai. Tačiau iki šiol niekas nebuvo suradę tikslesnių nuorodų, kur galėtų būti palaidotas partizanų vadas. Ir šie dokumentai tėra vieninteliai, kurie gali nurodyti, kur galimai yra užkasti A. Ramanausko – Vanago palaikai.

Kur yra ta vieta, kaip ji buvo atrasta, Darius Indrišionis atskleis laidoje „Istorijos detektyvai“ šį sekmadienį 16.15 val. per LRT televiziją.