Jie siūlo nustatyti, kad Aplinkos ministerija turi užtikrinti, jog medžioklė Lietuvos teritorijoje būtų vykdoma laikantis Medžioklės įstatyme nurodytų „etiškumo, racionalumo, gyvūnų apsaugos, saugumo ir sėkmės kriterijų“. Siūloma uždrausti vykdyti medžioklę tam prieštaraujančiais būdais ir/ar įrankiais (įskaitant medžioklę automatiniais ginklais, lankais, arbaletais, kitais templiniais ginklais ir/ar įrankiais).

„Klausimas dėl medžioklės įrankių buvo iškilęs ne vieną kartą, tačiau po diskusijų ir viešų svarstymų buvo nuspręsta, kad medžioklė lanku yra neetiška ir itin žiauri, todėl šis medžioklės įrankis bei kiti, kurie neatitinka etiškos medžioklės ir gyvūnų apsaugos kriterijų, nepriimtinas. Platų visuomenės interesą parodo ir 2018 metais visuomenininkų inicijuota peticija prieš šį medžioklės būdą, kurią pasirašė virš 60 tūkstančių Lietuvos gyventojų“, – sako projekto rengėjai Seimo nariai A. Gedvilienė ir M. Majauskas.

Šiuo metu Medžioklės įstatyme yra numatyta, kad Aplinkos ministerija tvirtina Medžioklės Lietuvos teritorijoje taisykles, kuriose nustato draudžiamus ir leidžiamus naudoti įrankius.

ELTA primena, kad Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pirmadienį įregistravo Medžioklės įstatymo pataisas, kurios neleistų aplinkos ministrui tvirtinti leidžiamų naudoti medžioklėje įrankių sąrašo.